Op zoek naar Mevr. Coumans, Dhr. Linssen, Dhr. Lemaire en Mevr. Driessen

Ik ben op zoek naar Margaretha Coumans, Josef Hendrik Linssen, Karel J.A.N. Lemaire en Sophia Driessen.

1) Margaretha Coumans of nabestaanden van haar
In 1947 was zij oud 28 jaar,  zonder beroep, en woonde te Heerlen op de Geerstraat 60.
Mevrouw Coumans heeft in 1947 op het politiebureau te Heerlen een belangrijke verklaring afgelegd waar ik graag meer van wil weten.

2) Josef Hendrik Linssen
Ik zoek contact met Josef hendrik Linssen of nabestaanden van deze man. Linssen was in 1947 21 jaar oud,  van beroep bakker, wonende te Heerlen, Burettestraat15.

Josef hendrik Linssen heeft in 1947 op het politiebureau te Heerlen een belangrijke verklaring afgelegd waar ik graag meer van wil weten.

3) Karel J.A.N. Lemaire
Ik zoek contact met Karel J.A.N. Lemaire of familie van deze man.
Hij was in 1947 21 jaar en ambtenaar bij het gewestelijk arbeidsbureau te Heerlen wonende te Heerlens Sittarderweg no 35.

Hij heeft in 1947 bij de politie te Heerlen een zeer belangrijke verklaring afgelegd waar ik ivm het maken van een documentaire graag meer van wil weten.

4) Sophia Driessen
Ik zoek contact met Sophia Driessen of familie van deze vrouw. Sophia Driessen was in 1947  25 jaar, kantoorbediende  bij het GAB, wonende te Heerlen, Bensenraderweg 14.

Zij heeft in 1947 bij de politie te Heerlen een zeer belangrijke verklaring afgelegd waar ik ivm het maken van een documentaire graag meer van wil weten.

U kunt contact opnemen via:
noudsmeets@gmail.com of schrijf naar: De filmbrouwerij, Schieweg 184 C2,3038 BK  Rotterdam

Oproep

Oproep

Bent u opzoek naar een persoon, familielid of kennis van vroeger m.b.t. de regio Heerlen? Dan kunt u uw oproep insturen. Wanneer u graag een oproep wilt plaatsen dan kan dit hier.

10 gedachten over “Op zoek naar Mevr. Coumans, Dhr. Linssen, Dhr. Lemaire en Mevr. Driessen”

 1. Ik ben al heel lang op zoek naar leden van de fam. de Jong. wonende in de dinsdagstraat no 12 op de Molenberg. In 1965 zijn zij naar Utrecht ( de Meern) verhuist. Wie heeft er nog contact met de familie kan mij met hun in contact brengen?

 2. Als U de Karel Lemaire zoekt die later directeur van de Z.O.L Bedrijven was, [ gelegen aan het einde van de Staringstraat achter de Philips] Dan kan ik U laten weten dat Dhr.Lemaire in 1999 is overleden. Wel woont zijn zoon Jos nog steeds op de Molenberg in de Hofdijkstraat, wellicht kan hij U verder helpen.

  Gr H. Roks

  1. ik heb je vader goed gekent , ik heb bij hem op het bedrijf gewerkt
   ik ben tilla zwaan uit kerkrade ,was een mooie tijd ik werkte ook op de zolbedrijf dan bij de hdr peters en vreuls was mijn basen heb ik auto marialen gemaakt zowie achteruitverwarmers en koelboxen . was een mooie tijd ik denk wel eens aan die tijd terug met vriendelijke dank tilla zwaan

 3. karel Lemaire was vroeger myn buurtgenoot sittarderweg heerlen wy konden mekaar heelgoed eerst werdt hy directeur van helpend limburg sociale instelling gelegen aan de geerstraat hy was erg begaan met zyn werknemers en jarenlang kon ik voldoen aan zyn wens nl werk bezorgen voor zyn mensen met toch hoger gekwalificeert werk nl onderdelen als bv voeringen voor onze lederentassen en compete beugelbeursjes maken zyn contact mensen in die tyd waren oa de voormannen thy sangers en gys vanlent de vioolist zelf was ik bedryfsleider lederwarenfabriek Hilda teheerlen karel was een goed en sociaalbewogen mens het doet goed dit te mogen ondersstrepen groetend henk verdonkschot

  1. Hallo Henk,
   Dank je voor de mooie woorden over mijn vader. De mensen die je noemt heb ik goed gekend. Ik heb enige jaren geleden een artikel over hem en Helpend Limburg geschreven voor Heerlen vertelt. Helaas is dat geweigerd.

   1. hoi Jos, jammer dat jouw artikel destijds niet is geplaatst, wellicht omdat er in de beginperiode ander inzichten waren. ik zou zeggen, waag nog eens een poging!
    groetjes, Ton Otten.

    1. Hallo Ton,
     T.z.t zal ik een nieuw artikel schrijver over de stichting Helpend Limburg. Momenteel ben ik bezig met een onderzoek naar de middeleeuwse ridderclan Scaevedries en wil ik binnen enkele maanden een boek over mijn voorouders uitbrengen en dat heeft prioriteit. In ieder geval, bedankt voor je reactie.

 4. Ik ben een nichtje van Karel, zijn moeder was mijn peettante.Karel woonde op 35 wij op 51 op de Sittarderweg, Hij is tot zjn dood mijn lievenlings neef gebleven. Ik mis hem nu nog steeds als ik langs het huis waar hij later heeft gewoond kom. Dat is de Kerkraderweg 99 Molenberg doet nog steeds pijn. Het was zo’n lieve man, daar vind je geen 2de van hij zetten zich heel erg in voor
  zijn mensen,daar leefde hij voor. Hij is ook altijd zo gewoon gebleven, niks geen directeur, hij praten altijd over mijn jongens en mijn meisjes en was heel trots op ze. Hij licht begraven op de begraafplaats Imterade bij zijn vrouw die ongeveer 1 jaar eerder is gestorven. Groetjes Gerda Ramakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.