Voetbaltoernooi Oranje Nassau Mijnen

Wij zijn een stichting die zich bezighoudt met de geschiedenis van voetbalclub Go Ahead (Eagles) in Deventer.

In 1920 won Go-Ahead de Oranje Nassau Beker, een wedstrijd die werd georganiseerd door de directie van de Oranje Nassau Mijnen in Heerlen. In 1918 en 1919 had Go-Ahead deze (wissel)beker ook al gewonnen. Omdat het in 1920 dus de derde keer was, mocht Go-Ahead de beker ook definitief meenemen en houden.
De (forse) beker staat overigens tot op de dag van vandaag in het clubhuis van Go-Ahead.

Is er bij u meer bekend over dit toernooi? Wanneer en hoe is het ontstaan? Hoe vaak is het gehouden? Waar vonden de wedstrijden plaats? Zijn er foto’s, programmaboekjes, etc. van (m.n. van Go-Ahead)?
Alle informatie is welkom.

Via digitale krantensites heb ik overigens wel wat (wedstrijd)verslagen gevonden, maar ik ben ook m.n. erg geïnteresseerd in “oorspronkelijk” materiaal.

Alvast dank en met vriendelijke groet,

Herman Starink
voorzitter stichting Niet te Kraken
(geschiedenis Go-Ahead (Eagles))

voorzitter@niettekraken.nl

Frank

Frank

Frank van Opdorp (1985) is onder andere schrijver, media-cultuurwetenschapper, bedrijfsjournalist en communicatieadviseur. Bij Heerlen Vertelt vervult hij de rol van hoofdredacteur. Frank studeerde in 2009 af aan de Universiteit van Maastricht, waar hij zijn Masterdiploma Cultuur- en Wetenschapstudies behaalde met een specialisatie in politieke cultuur. Een jaar daarvoor behaalde hij op dezelfde plek zijn Bachelor Cultuurwetenschappen (2008) met een specialisatie in Media-cultuur. Na de ervaring die hij tijdens zijn studie opdeed, met onder andere stages bij de Provincie Limburg en L1 Radio-Televisie, werkte hij een jaar bij de gemeente Meerssen als communicatieadviseur en persvoorlichter. Momenteel werkt hij al ruim vijf jaar op de afdeling Communicatie & Marketing van Zuyderland (voorheen Atrium en Orbis). De Heerlense cultuur, samenleving en geschiedenis (en breder gezien ook die van Parkstad) heeft altijd zijn aandacht gehad en mede dit heeft er eind 2009 / begin 2010 toe geleid dat hij samen met initiatiefnemer Maurice van Opdorp Heerlen Vertelt inhoudelijk vorm gaf. Na het overlijden van Maurice, nam Frank de rol van hoofdredacteur op zich, in het bestuur dat verder bestaat uit voorzitter Peter Crombach, penningmeester Jeroen Postma en secretaris Pim Odekerken. Buiten zijn grote interesse voor cultuur, actualiteit en media, houdt hij zich in zijn vrije uurtjes ook bezig met design, film, voetbal, hardlopen schrijven, muziek maken en fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.