Verhalen en informatie over de Stehbierhalle

We zoeken zoveel mogelijk verhalen en informatie over de Stehbierhalle zoals die vroeger in Heerlen was.
De huidige uitbater van de Poort van Herle, wil graag de Stehbierhalle  in oude ere herstellen en er weer een bekende en goede ontmoetingsplek van maken.

Wie kan ons helpen??

U kunt contact opnemen via:
roger Gosgens
rogergosgens@gmail.com
0626925277

Oproep

Oproep

Bent u opzoek naar een persoon, familielid of kennis van vroeger m.b.t. de regio Heerlen? Dan kunt u uw oproep insturen. Wanneer u graag een oproep wilt plaatsen dan kan dit hier.

2 gedachten over “Verhalen en informatie over de Stehbierhalle”

  1. Hallo,

    Mijn herinnering aan de Stehbierhalle gaat terug naar oktober 1998, toen in Valkenburg het WK wielrennen plaatsvond en ik vanuit Zeeland naar Heerlen, mijn oude woonplaats, trok om samen met een andere oud-Heerlenaar nog eens op stap te gaan. We belandden in de good old Stehbierhalle, waar ons verzoek om 2 pilsjes beantwoord werd met de woorden ” jonge, dier hat ging schlieps um, ma ja, beer krieste waal”.
    Gelukkig maar en zo zijn we om 2 uur in de nacht een taxi en het bed in gerold……
    Het is heel leuk, dat er initiatieven zijn om het legendarische kroegje weer nieuw leven in te blazen.

  2. Mijn herinneringen aan de Stehbierhalle waar je de allerbeste halve liters Brand Bier kon krijgen,
    gaan terug tot begin 1972. Het meest is mij bijgebleven een ontmoeting met een Heerlenaar 1972/1973 die mij uitnodigde om een halve liter Brand Bier op zijn kosten leeg te drinken binnen de 30 seconden. Ik meen dat ik er in totaal 3 heb gedronken, telkens binnen de 30 seconden. Eigenlijk zotte toeren. De naam van de zwartharige barkeeper weet ik niet meer, maar hij sprak dialect en was een zeer sympathieke veertiger in die jaren. Dames kwamen er weinig, al zal ik er ooit wel eens met mijn eerste echtgenote (1974-2008) zijn geweest. Oudere vrijgezellen gingen in die tijd voor een date naar het Wiener Cafe. Femina en Shangri-La kenden ook veel belangstelling. Maar de Stehbierhalle was echt bedoeld voor liefhebbers van getapt gerstenat en met name halve liters. Beste bier in de wijde omtrek. Proost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.