Leuke verhalen over de Benzenraderweg

Wat mij opvalt:
er zijn veel leuke verhalen over de Benzenraderweg. Helaas mis ik een verhaal over de verkenners in het bijzonder het ontstaan van de drumband. Mijn vader, Martien Feller, was medeoprichter eind 1940 begin 1950 hiervan. Ondergetekende is als jongste tambourmaitre van Limburg (misschien ook van Nederland) bij de drumband geweest.
In augustus 1953 zijn wij verhuisd naar Weert waar zijn naam als instructeur al bekend was. Ook hier heeft hij een verkenners drumband mee opgericht.
Mijn vraag is:
– zijn er mensen die zich deze periode aan de Bezenraderweg kunnen herinneren?
– is hier ook foto materiaal van?

Ben benieuwd naar de reacties!
Groetjes,
Evert Feller.

U kunt contact opnemen via:
Evert Feller
e.feller@veteranen.nl
493491982

Oproep

Oproep

Bent u opzoek naar een persoon, familielid of kennis van vroeger m.b.t. de regio Heerlen? Dan kunt u uw oproep insturen. Wanneer u graag een oproep wilt plaatsen dan kan dit hier.

5 gedachten over “Leuke verhalen over de Benzenraderweg”

 1. Hallo allemaal,

  de eerste keer dat ik rond kijk op deze site, wat een geweldige verhalen over mijn stad Heele, Ik ben een echte Winkbuul, nu wonend in Vaesrade. Ik ben geboren in 1957 op de Benzeraderweg, vlak tegen over het “verkennersgebouw”, waar mijn broertje bij de welpen zat en onze buurjongen, Mart Meurders bij de verkenners. De naam Feller zegt me wel iets……………………Misschien dat Mart u verdere kan helpen.
  Met vriendelijke groeten
  Ankie

  1. Ik ben te lang uit Heerlen weg om me de naam Meurders te kunnen herinneren. Janssen zegt me wel iets,
   Wij woonden met de achtertuin aan de Benzenraderweg ook tegenover het verkennersgebouw. De voordeur was aan de Eurenderweg.
   Naast ons woonde aan de ene kant Buntinx aan de andere kant Einerhand.
   Ik ben op zoek naar foto’s van mijn vader als tamboer in de St.Jorisband verkennersdrumband en van mij als tamboer-maiter in die drumband. Ik heb foto’s op de site van de Jorisband gevonden maar die kan ik niet uitprinten (beschermd door de schrijver van het artikel). Heb een verhaal naar de site geschreven maar ze konden er weinig mee of niet bij de juiste persoon gekomen.

   1. Dag Evert, (broer van Henny?
    Ik weet een en ander van de verkennersband, die later de naam St. Jorisband kreeg, en kan je misschien verder helpen.
    Ik woonde aan de Benzenraderweg op nr. 201.
    Bel me ‘n keer op 0633048181

    John Hawinkels

  2. Dag Ankie. Wat een toevallig iets. Mijn opa en Oma woonden aan de Benzenraderweg. Daar waar mijn moeder is geboren. Mart Meurders heeft verteld over mijn opa, Peter Bauwens Mart heb ik leren kennen op LHNO- IHNO de Viersprong.(1980-1983). Mijn broer was toen al een aantal jaren in het Speciaal Onderwijs in Amsterdam Oost. Ik heb op de Viersprong mijn eerste buitengewoon onderwijs jaren via en maatregel mogen invullen. Vooral gericht op IHNO.

 2. Hallo Evert

  Mijn pa zat ook bij de St. Jorisband (Jan van Birgelen) van 1953 tot 1960. Mijn pa is in 1983 overleden.

  Ik heb de homepage van de St. Jorisband destijds gemaakt maar het beheer overgedragen aan Luc Stel. De site (het historie-gedeelte) is sindsdien amper of niet meer geüpdate. Wel is er een nieuw deel bijgekomen: Luc Stel heeft plannen om de band opnieuw op te richten maar ik weet niet hoever hij daar mee gevorderd is.

  Aanvankelijk was het de bedoeling om in 2010 een reünie te organiseren van de band, maar mijn gezondheid gooide roet in het eten en ik moest het initiatief staken. Heb wel flink wat namen en adressen weten te verzamelen en foto’s en krantenknipsels uit die tijd.

  Ben zelf ook lid geweest van de St. Hubertusgroep (naderhand Scouting Bekkerveld) van 1975 tot 2012. Mijn ouders hadden een friture op de Benzenraderweg (voorheen woonde daar – dacht ik – de familie Neven) van 1975 tot 1982.

  Groetjes
  Niek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.