Oorlogsgeschiedenis Heerlen

Ik schreef eerder een stukje over mijn ouderlijke woning aan de Benzenraderweg 201. Ik werk nu opnieuw aan de geschiedenis van het huis. Het gaat daarbij met name om het oorlogsverleden en het antwoord op de vraag wie van rond 1940 tot later datum de begane grond bewoonde. In een reactie op mijn eerdere stuk werd gezegd dat er sprake was van Joodse bewoners die door de Duitsers op transport werden gezet richting verschillende concentratiekampen. Mijn ouders woonden tot na de oorlogsjaren op de bovenverdieping en spraken nooit over de bewoners van de begane grond. Mij is bekend dat eerst de Duitsers en later de geallieerden een munitieaanvullingsplaats tegen de zijgevel van het huis inrichtte en dat er geallieerden werden ingekwartierd, maar over de bewoners van de begane grond tast ik in het duister.
Wie kan helpen?

Alvast dank, John Hawinkels

U kunt contact opnemen via:
John Hawinkels
hawinkels.j@gmail.com
0633048181

Oproep

Oproep

Bent u opzoek naar een persoon, familielid of kennis van vroeger m.b.t. de regio Heerlen? Dan kunt u uw oproep insturen. Wanneer u graag een oproep wilt plaatsen dan kan dit hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.