Mijnwerkers en de Vroedvrouwenschool

Het Nederlands Mijnmuseum is voor een nieuw project over de Vroedvrouwenschool in Heerlen, op zoek naar oud-mijnwerkers die hier een band mee hebben of hebben gehad.

Het SHCL (Sociaal Historisch Centrum voor Limburg – SHCL) in Maastricht en het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond hebben vorig jaar een crowdfunding project opgezet. Er werd geld opgehaald om de foto’s van de Vroedvrouwenschool in Heerlen te digitaliseren. Dit project is zeer succesvol verlopen. Enkele foto’s hebben ook gehangen in de buitenvitrines van de Royal in #Heerlen, misschien heeft u deze gezien.

Als vervolg op dit project heeft het #SHCL en HvdK diverse musea gevraagd om een eigen serie te maken van foto’s van de Vroedvrouwenschool.

Daarom zijn wij op zoek naar oud-mijnwerkers die een band hebben of hadden met de Vroedvrouwenschool in Heerlen. Bent u hier zelf geboren of zijn uw kinderen hier geboren? Heeft u hier ook nog foto’s van of wellicht foto’s van het gebouw of van andere baby’s of trotse ouders? Zo ja, zou u deze foto(‘s) dan willen delen met een groot publiek?

Wilt u graag meewerken aan dit project? Laat dit ons dan zo snel mogelijk weten!

U kunt contact opnemen via: info@nederlandsmijnmuseum.nl

 

Oproep

Oproep

Bent u opzoek naar een persoon, familielid of kennis van vroeger m.b.t. de regio Heerlen? Dan kunt u uw oproep insturen. Wanneer u graag een oproep wilt plaatsen dan kan dit hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.