Romeinse kolen gevonden

Het zal eind ’40 begin ‘50-er jaren van de vorige eeuw zijn geweest dat in het Limburgs Dagblad een sensationeel artikel stond afgedrukt. Er zou steenkool zijn aangetroffen bij de restanten van een romeinse villa die onlangs waren gevonden bij graafwerkzaamheden aan het eind van de Frans Halsstraat.

Op die plek zou een nieuwe bolvormige gashouder gebouwd worden. Daags na het krantenbericht zou het bouwterrein opengesteld worden voor belangstellenden. Velen kwamen er op af en troffen naast het gat waarin de resten van de villa te zien waren, een zak steenkool aan met daarop een bord waarop stond geschreven: 1 April!

Bekijk hier het originele krantenartikel >

Bert

Bert Nijkamp werd in 1941 in Heerlen geboren. Twintig jaar woonde Bert in Meezenbroek. Deze tijd was voor hem onvergetelijk. Na een (mislukte) start in de horeca diende hij zijn militaire dienstplicht te vervullen en in die periode was zijn gezin in 1961 naar Apeldoorn verhuisd. Na te zijn afgezwaaid, had hij een paar jaar een adm. functie bij een constructiefabriek om daarna als burger-ambtenaar in verschillende technisch/ administratieve functies bij een TD-eenheid van Defensie zijn brood te verdienen. Al sinds zijn jonge jaren schreef hij graag en was hij geïnteresseerd in historie. Zowel voor die constructiefabriek, als voor zijn militaire werkgever heeft hij verschillende artikelen geschreven. In 2010 schreef Bert samen met een oud-collega een boek over over “150 jaar Kamp Nieuw Milligen”, een militair complex midden op de Veluwe. Ze hebben er twee jaar aan gewerkt. En in 1991 kwam een door Bert geschreven boek uit over 75 Jaar Apeld. Chr. Mannenkoor (zie www.acm-apeldoorn.nl) waarvan hij al jaren lid was (de basis voor zijn liefhebberij voor mannenkoorzang was n.b. bij het K.H.M. St. Pancratius gelegd!). Bert is op 10 oktober 2012 in Apeldoorn overleden.

2 gedachten over “Romeinse kolen gevonden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.