Colofon

Heerlen Vertelt heeft de ambitie om de maatschappelijke betrokkenheid voor regionale geschiedenis bij de plaatselijke bevolking te stimuleren. Enerzijds worden jongeren meer bewust van de regionale geschiedenis, anderzijds worden ouderen meer betrokken bij het vastleggen. Anders dan met archief- of kranten stukken wil Heerlen Vertelt de geschiedenis vanuit een persoonlijke blik vast leggen. Dit alles zonder winstoogmerk.

Met de steeds groter wordende groep oudere inwoners is nú het moment om de geschiedenis en verhalen van Heerlen vast te leggen. Hierdoor zullen deze mooie verhalen voor iedereen toegankelijk blijven. Door middel van Heerlen Vertelt hebben mensen – met een betrokkenheid tot de stad Heerlen en haar historie – de mogelijkheid om hun verhaal te plaatsen. Om ook jongeren meer bewust te maken van de regionale geschiedenis organiseren en begeleiden we diverse projecten in het onderwijs.

Oprichting en waarborging via stichting

Heerlen Vertelt is in 2010 door Maurice van Opdorp († 2015) opgericht als onderdeel van het toenmalige communicatiebureau Made in Melon. In de eerste 5 jaar na oprichting is het initiatief dankzij de inzet van Maurice en vele schrijvers en natuurlijk de bezoekers van de website uitgegroeid tot een begrip in de regio. Na het overlijden van Maurice op 10 mei 2015 zijn er stappen ondernomen om Heerlen Vertelt ook voor de toekomst te waarborgen. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van een stichting die de taken van Heerlen Vertelt moet voortzetten in de geest van haar oprichter.


Schrijvers

Stichting

Het bestuur van de stichting bestaat uit de volgende personen:

[functie vacant] Voorzitter
frank_tuinFrank van Opdorp
Hoofdredacteur
Pim OdekerkenPim Odekerken
Secretaris
Jeroen Postma
Penningmeester

Contact

Voor algemene vragen kunt u contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier:

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Ik accepteer het Privacy Statement

  (Privacy Statement lezen)