Oorlog in Zuid-Limburg 10 mei 1940

‘Oorlog in Zuid-Limburg’ is een geheel herziene en geactualiseerde uitgave van het boek ‘Een dag oorlog in Zuid-Limburg’.

Vooral de laatste decennia komen ook van Duitse zijde steeds meer originele documenten beschikbaar, die een vernieuwde publicatie rechtvaardigen. De strijd op 10 mei 1940 in Zuid-Limburg duurde slechts een dag. De dramatische gebeurtenissen waren echter niet minder heftig dan in de Vesting Holland of bij de Afsluitdijk. Nauwgezet en gedetailleerd beschrijft Brongers op boeiende wijze de Duitse opmars richting België door het zuiden van ons land en de Nederlandse weerstand in de vertragingslijn tussen Geleen en Epen en de strijd aan het Julianakanaal. Vele ooggetuigenverslagen verlevendigen zijn verslag. Met zwartwitfoto’s, kaarten en registers.

(Biblion recensie, E. Westerhuis)

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

One thought to “Oorlog in Zuid-Limburg 10 mei 1940”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.