Bron: Geheugenvannederland.nl | Prinses Beatrix neemt een miniatuurmodel van het ziekenhuis in ontvangst

[IN]Beeld: De koninklijke opening van het De Weverziekenhuis

Het moet een drukke dag geweest zijn. Op vrijdag 14 juni 1968 opende het De Weverziekenhuis haar deuren. Niemand minder dan Prinses Beatrix opende het ziekenhuis, vernoemd naar Frans de Wever.

Prinses Beatrix ontving uit handen van Yvonne Lindeboom (de dochter van de geneesheer-directeur) een miniatuurmodel van het ziekenhuis. Tijdens haar bezoek werd ook de kinderzaal bezocht.

Bron: Geheugenvannederland.nl | Prinses Beatrix neemt een miniatuurmodel van het ziekenhuis in ontvangst
Bron: Geheugenvannederland.nl | Prinses Beatrix neemt een miniatuurmodel van het ziekenhuis in ontvangst

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

6 gedachten over “[IN]Beeld: De koninklijke opening van het De Weverziekenhuis”

  1. Leuke foto!! Met Yvonne Lindeboom heb ik nog op de lagere school (Claraschool in de Klompstraat) gezeten. De man rechts van de koningin is de toenmalige burgemeester Gijzels, de man links van Yvonne de toenmalige gouverneur van Rooy.

    1. de eerste steen van het voormalige de weverziekenhuis te heerlen is eigenlijk gelegd 2 feb. ook vond toen de verhuizing plaats in de nacht van 1 op 2 feb. 1968 .Deze verhuizing heb ik meegemaakt .ik was de jongste baby geboren nog in het oude st josefziekenhuis, samen met de oudste , een tweeling zijn wij op televisie geweest in het programma van gewest tot gewest. Later toen zij vorstin werd heb ik haar onbewust nog twee keer ontmoet . 1 keer in de jaren tachtig toen zij in vrieheide op werk bezoek was heb ik zonder dat ik haar gezien heb voor haar gezongen . gewoon bij ons thuis vanuit het zolderraam. daarna nog een keer ontmoet vanuit haar werkpaleis toen ze met de dienstauto van haar werkpaleis wegreed. ze draaide het autoraam open en zwaaide.

  2. …en in de middag van die 14e juni stonden mijn klasgenootjes en ik aan het eind van “De Doom” in Welten, om met vlaggetjes naar de voorbijrijdende prinses te zwaaien. We zaten in klas 5 van de Sint Martinusschool (bij meester v/d Velden).

  3. Het Ziekenhuis op de foto is gemaakt in de Medische Instrumentmakerij van het ziekenhuis mede door ondergetekende. De liftjes konden op en neer, als het dakje eraf gehaald werd zag je een verpleegafdeling met bedjes, etc. Met het bedieningspaneel kon je alles laten functioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.