Bron: Prive collectie Juun Huisman | Voetbalteam KEV 1933

KEV en Meezenbroek

De eerste huizen in de wijk Meezenbroek werden in de twintiger jaren van de vorige eeuw gebouwd.

Bron: Prive collectie Juun Huisman | Voetbalteam KEV 1933
Bron: Prive collectie Juun Huisman | Voetbalteam KEV 1933

Ze waren bestemd als huisvesting van werkers in het mijnbedrijf en hun gezinnen; het was dus een “kolonie” zoals er wel meer in Heerlen waren. De oudste woningen van Meezenbroek zijn in de jaren tachtig afgebroken en vervangen door nieuwbouw. De mijnwerkers besteedden hun vrije tijd aan uiteenlopende hobby’s. Sommigen hielden duiven, wat voor niet-ingewijden soms tot lachwekkende taferelen leidde als duivenmelkers trachten hun gevleugelde eigendommen terug in het hok te krijgen. Anderen vonden hun ontspanning in het kweken van kanaries wat niet alle buren fijn vonden. Maar liever een volière met zangvogels dan een buurman die lid was van de harmonie en thuis op zijn tuba oefende. Weer anderen waren meestal druk in de weer in hun (groente)tuin. Over de tubablazer heb ik het al gehad, maar er waren natuurlijk ook andere muzikanten onder het mijnwerkersvolkje. En dan waren er ook nog mannen lid van een zangkoor en daarin hun stem lieten horen.

Maar er was ook een heel grote groep mannen wier passie het was om met z’n elfen achter een ronde lederen bal aan te hollen en, als ze deze bijna te pakken hadden, weer weg schopten en er wederom achteraan gingen. Ik vond en vind het een beetje zinloos maar ik ben dan ook geen voetballiefhebber.

Oprichting Kracht en Vlugheid
Op 10 september 1926 werd de voetbalvereniging “Kracht en Vlugheid” in Meezenbroek opgericht. In haar bijna 80 jarig bestaan werd de volledige naam zelden gebezigd, het was K.E.V. Eerst nog met een punt tussen de letters maar die zijn in de loop der jaren verdwenen. In mijn jonge jaren voetbalde KEV op een veld dat achter de (rode) speeltuin aan de Mesdagstraat was gelegen. Aan die straat stonden toen maar aan één zijde huizen. De andere kant was braakliggend land waar ooit eens volkstuinen waren geweest en verderop was de speeltuin met er achter het voetbalveld. Eigenlijk een groot woord voor het grasland dat hiervoor moest dienen want door de week liepen er koeien en schapen. En al waren hun uitwerpselen puike natuurlijke meststof voor grasland….ik denk niet dat spelers het fijn vonden om in het heetst van de strijd uit te glijden over een “koeienvlaai” om vervolgens tussen schapenkeutels terecht te komen.

De benodigde lijnen werden op de vroege zondagmorgen door Sjeng van de Hoorn getrokken die daarvoor met een ijzeren karretje, voorzien van een vaste bak met spuitmond en gevuld met vloeibare kalk, langs de randen van het veld liep. Ik weet niet wat hij deed als hij een koeienvlaai op zijn pad trof….weg schoppen of er gewoon overheen kalken?

De houten doelpalen en het net werden na iedere training of wedstrijd opgeborgen in een schuurtje. De afrastering bestond uit houten paaltjes met ertussen een ketting. Of die afrastering ook iedere keer moest worden verwijderd, weet ik niet meer.

Nieuwe bestemming
Begin vijftiger jaren werd de grond waarop de speeltuin en het voetbalveld lagen, bestemd voor woningbouw. De toenmalige jeugd, waartoe ik ook behoorde, raakte daardoor niet alleen hun speeltuin kwijt maar ook een heerlijke speelplek waar we konden ravotten, fikkie stoken en hutten bouwen.

Bron: Rijckheyt.nl | Govert Flinckstraat. Spelende kinderen in de zandbak van de nieuw aangelegde kinderspeelplaats in Meezenbroek.
Bron: Rijckheyt.nl | Govert Flinckstraat. Spelende kinderen in de zandbak van de nieuw aangelegde kinderspeelplaats in Meezenbroek.

In 1953 werden de woningen in “Nieuw Meezenbroek” opgeleverd. Het zijn de huizen en straten tussen de Mesdagstraat, Govert Flinckstraat, Albert Cuypstraat en Kasteellaan.
Voor KEV en de speeltuin was een nieuwe locatie gevonden op de plek waar tot in de veertiger jaren een vuilnisbelt was en een moerassige strook land ten zuiden van de Palemigerbeek (door ons trouwens “het vissebeekje” genoemd). De vuilnisbelt was gesaneerd en het natte land gedraineerd en drooggelegd. De beek werd “genormaliseerd” door het water in een kaarsrechte betonnen goot af te voeren zodat er geen overstromingen meer plaats zouden vinden.

Voor de speeltuin werden nieuwe toestellen aangeschaft; voor filmvoorstellingen, bijeenkomsten, e.d. werd een stenen gebouwtje opgetrokken dat ook verhuurd kon worden aan derden. KEV kreeg de beschikking over een professioneel voetbalveld dat aan alle eisen en voorwaarden voldeed. Later kwamen er meer velden bij en breidde KEV haar activiteiten uit. Zo was er een actieve tafeltennisclub, die overigens al in 1948 was opgericht.

Bron: Rijckheyt.nl | Albert Cuypstraat
Bron: Rijckheyt.nl | Albert Cuypstraat

Ondergang  Nederlandse mijnbouwindustrie
17 December 1965 is een datum die cruciaal is geweest voor Heerlen en de gehele mijnstreek. Op die dag sprak de toenmalige minister van Economische Zaken in de Heerlense Stadsschouwburg de woorden die zouden leiden tot de ondergang van de Nederlandse mijnbouwindustrie. Wat de gevolgen van dit besluit zijn geweest hoef ik de (Zuid-)Limburgers niet uit te leggen.

In de loop der volgende jaren kwam de klad in het ooit zo bloeiende verenigingsleven. Dat was niet alleen in de mijnstreek het geval maar in heel het land. De mensen werden welvarender, de brommer of fiets vervangen door een auto en de televisie zorgde voor nieuws en vermaak zodat je daarvoor niet meer de deur uit hoefde. Het verenigingsleven vergrijsde, er vielen meer leden af dan er bij kwamen en de inkomsten daalden terwijl de kosten stegen. Sommige verenigingen werden opgeheven, anderen probeerden te overleven door een fusie aan te gaan. Voor die optie koos de Meezenbroekse voetbalvereniging.

30 Juni 2003 fuseerde KEV met de voetbalvereniging Coriovallum 1960. Onder de nieuwe naam MSP’03 gingen beide vroegere verenigingen samen verder. Het voormalige voetbalveld van KEV aan de Govert Flinckstraat werd omgedoopt in Sportpark Meezenbroek. De tafeltennisclub TTV KEV stopte er in 2009 mee wegens gebrek aan leden. KEV, als voetbalclub, leeft voort in de herinnering van veel (ex-) Meezenbroekers waarvan sommigen hun ervaringen van weleer met anderen willen delen door er over te schrijven zodat ook deze geschiedenis niet verloren gaat.

Oproep voor foto’s
Heeft u nog foto’s van voetbalvereniging KEV? Stuur deze dan op naar: Info@heerlenvertelt.nl

Bert

Bert Nijkamp werd in 1941 in Heerlen geboren. Twintig jaar woonde Bert in Meezenbroek. Deze tijd was voor hem onvergetelijk. Na een (mislukte) start in de horeca diende hij zijn militaire dienstplicht te vervullen en in die periode was zijn gezin in 1961 naar Apeldoorn verhuisd. Na te zijn afgezwaaid, had hij een paar jaar een adm. functie bij een constructiefabriek om daarna als burger-ambtenaar in verschillende technisch/ administratieve functies bij een TD-eenheid van Defensie zijn brood te verdienen. Al sinds zijn jonge jaren schreef hij graag en was hij geïnteresseerd in historie. Zowel voor die constructiefabriek, als voor zijn militaire werkgever heeft hij verschillende artikelen geschreven. In 2010 schreef Bert samen met een oud-collega een boek over over “150 jaar Kamp Nieuw Milligen”, een militair complex midden op de Veluwe. Ze hebben er twee jaar aan gewerkt. En in 1991 kwam een door Bert geschreven boek uit over 75 Jaar Apeld. Chr. Mannenkoor (zie www.acm-apeldoorn.nl) waarvan hij al jaren lid was (de basis voor zijn liefhebberij voor mannenkoorzang was n.b. bij het K.H.M. St. Pancratius gelegd!). Bert is op 10 oktober 2012 in Apeldoorn overleden.

60 gedachten over “KEV en Meezenbroek”

 1. Weer een fraai stukje Bert. Geheugen als een olifant?
  Het 40-jarig jubileumfeest van KEV in 1966 werd gehouden in een grote feesttent boven aan de Kasteellaan. Het is op film vastgelegd (super-8) en is te bewonderen op de website van de Petgroep.
  Kijk al uit naar je volgende bijdrage………en ik denk met mij nog vele andere oud-Meezenbroekers.

 2. bert, met jouw geheugen zit het wel goed! Vooral Els herkende als oud-Meezenbroeker natuurlijk veel. KEV speelde een grote rol in haar leven. Samen met haar vader bezocht zij alle thuiswestrijden vanaf haar zesde jaar. Ook toen wij verkering hadden ( tien jaar later ) ging pa nog elke thuiswedstrijd kijken. Als hij dan in de wintermaanden tegen het schemeren thuis kwam werd er gezamenlijk gegegeten. Gezellige tijden! Groetjes.

 3. Dag Bert.
  Er was ook een gym.ver.KEV, later overgegaan in de Nederlandse Culturele Sportbond, gym.les uiteraard in de gym.zaal van de N.V.S. In deze zaal ook judo lessen door Albert Hofman.
  Bert ik ben een zus van Nellie.

 4. Dat er ook een gym. vereniging was wist ik niet (meer). Door zulke reacties komt het vroegere Meezenbroek steeds meer tot leven. Het zou heel mooi zijn als de huidige bewoners beseffen in een wijk te wonen waar saamhorigheid eertijds geen zeldzaamheid was.

  1. Johan Riepen woonde op de Molenberg en speelde aanvankelijk bij VVH’16, waar ik nog een aantal met hem heb samengespeeld. Daarna ging hij naar KEV. Leuk om Johan hier nog eens tegen te komen.

 5. hallo
  ik heb zelf bij KEV gespeeld en ik ben op zoek naar 2 foto’s van KEV
  tussen 1992 tot 1996 wie kan mij hier mee helpen ?
  met vriendelijk groet,
  amar merini

 6. hallo

  Mijn vader geboren in 1932 heeft jaren bij KEV doen voetballen , zijn naam is Wim Huisman en hij schijnt een goede voetballer te zijn geweest in zijn tijd .Ik heb na zijn overlijden meerdere foto s gevonden waar hij op staat met zijn elftal .zal rond 1950 zijn denk ik zelf . Zegt iemand de naam van mijn vader iets zou fijn zijn om iets er over te horen .

  1. Kan je die foto,s van het elftal eens op de site zetten? Mijn vader voetbalde nl ook bij KEV, misschien staat hij er ook wel op.

   Wim Huisman is een naam die ik wel vaker hoorde, net als Rudi en ik dacht nog Johan Huisman.Mijn moeder ging in haar jonge jaren met hun om. Rudi Huisman heb ik wel vaker gezien. Nu zie ik alleen Andre Huisman nog wel eens, in het voorbijgaan. hij woont een straat verder dan ik.

   groetjes

   1. mijn moeder heet trouwens Trientje Hermsen en woonde aan de Dr. Kuyperstraat. Mijn vader heet Henk Jansen en werd ook wel “de Witte”genoemd, vanwege zijn wiit haren. mijn ouders zijn inmiddels beiden overleden

    groet Marianne

    1. Hallo Marianne Jansen mijn vader heeft ook in die straat gewoond en inderdaad Andre , Rudi en Johan zijn mijn ooms waarvan alleen Andre nog in leven is . Weet alleen niet hoe de foto s kan plaatsen op deze site ???

     Groet Wim

     1. Wim Huisman,volgens mij was er ook een Annie Huisman woonde in de dr Kuiperstraat,twee huizen verder dan de familie van Delft. Gr A Spoelstra

 7. Tijdens mijn jeugd in Meezenbroek, rond 1950, betekende K.E.V.
  KNOER EN VLOER. Wim Lips en Tabe Haaksma waren vrienden, die later in het 1e gingen spelen.

 8. nog een toevoeging over KEV
  aan het einde van de Frans Halsstaat werd in de jaren 50 het Rudie Vos huis gebouwd,deed dienst als Kantine,
  het is gebouwd ter nagedachtenis aan een veel te jong overleden jeugdtrainer,
  er was ook een jaarlijks jeugdtournooi die naar hem genoemd is.
  Hans van der Vliet

 9. hallo
  mijn vader Loet van der Vliet is jaren lang 2e secretaris geweest van KEV,na iedere vergadering op maandag schreef hij de notulen in een heel groot boek,tja er bestond nog geen PC.
  en ieder maand draaide de machine waar op het clubblad werd gemaakt.
  Hans

 10. Hallo Wim Huisman,

  Ik heb je vader goed gekend. Ik ben van 1935. Mijn broer Bert was toendertijd een vriend van je vader.ze hebben samen bij K.E.V. gevoetbald.Hij was van 1933. Hij is helaas overleden in 1966. Mijn broer had toen een foto waar beide opstonden.De bijnaam van Bert was “stoemeltje”

  m.vr. gr.
  Bob van Hout

  1. Hallo Wim Huisman,

   Ook ik heb je vader goed gekend en veel met hem (op straat) gevoetbald, toen hij in de Dr. Kuijperstraat woonde.
   Hij was een rustige technisch goede speler. Hij was ook normaal heel rustig en tegenstelling tot zijn oudere broers Johan en Rudy die veel drukker waren. Heb ook je grootvader en -moeder gekend omdat ik wel eens daar in huis kwam.

   Met vr. groet,
   Jo Habets.

   1. Hallo Jo

    leuk dat je hebt gereageerd , ben zelf als kind ook op bezoek gegaan in de Dr. Kuijperstraat bij opa en oma . Heb een aantal foto s van die tijd dat mijn vader deed voetballen en was best wel benieuwd of iemand hem nog kon ( WAT DUS ZO IS )mijn vader is trouwens zelf 1992 overleden .

    Groet Wim

  2. Hallo Bob, ik Jan Boer woonde in de Heemskerkstraat met oudere broer Sjaak. Ik kan de bijnaam van je broer Bertie nog herinneren.Wat een tijd was dat ,wij waren samen met onze vader lid van de harmonie Juliana.
   Ik ben in 1955 lid van de tafeltennisvereniging K.E.V.geworden en heb daar veel plezier en succes gehad.TTV K.E.V.was net verhuist naar de gijmzaal van de Neutrale Volksschool aan de Kassteellaan.
   Het was een gemengde club en er diverse dames en heren teams die competitie speelden.Van de dames was Clara Heijnis er goed en bij de heren speelde ik samen o.a met Herman Gerritsen ( bijnaam PIEK) zijn vader Ewald Gerritsen was de ballenverzorger van de voetbalclub.
   Herman en ik hebben tot in de eerste klas van de competitie gespeeld.
   TTV K.E.V.was van Rudie Meekels en samen met o.a.de Oranje vereniging Heerlen werden er grote tafeltennis toernooien in de publiekshal van het gemeentehuis Heerlen georganiseerd waar heel Limburg kwam spelen.
   Later werden de Heerlense tafeltennis kampioenschappen gespeeld in de ondergrondse parkeergarage van het hoofdkantoor van de staatsmijnen.
   Ik heb in 1957 deze kampioenschappen in de 3e klasse gewonnen van de toenmalige favoriet Meijers TTV Vaals. Jammer dat ik van deze tijd geen foto,s heb. Mochten er nog mensen zijn die hiervan nog foto,s hebben dan houd ik me aanbevolen. Jan Boer

 11. Hallo, ik zoek foto’s van de kasteellaan nummer 9 ten tijde van de tweede wereldoorlog 1944. Ik zoek deze voor een 93 jarige oorlogsveteraan van de Old Hickory divisie. Hij was ingekwartierd bij familie Düster die destijds op nr 9 woonde. Iemand die mij kan helpen? (Later was hier oliehandel Gebr Erneste gevestigd naar mijn info.

 12. Mijn vader is in de jaren 50 jarenlang penningmeester geweest van de jeugd van KEV. Ik heb zelfs bij het 1e dameselftal gespeeld. Heeft echter niet lang bestaan.
  Mijn moeder zat op zondag tijdens de wedstrijd in het keetje waar snoep werd verkocht.
  Ook heeft zij bij de opening van het Rudy Voss huis alle gordijnen genaaid.
  Voor de voetballers in de rust werden bij ons thuis broodjes klaargemaakt.
  Wij woonden destijds in de Rembrandtstraat 48
  Mijn zus Rinie getrouwd met Piet Demandt. Deze heeft ook nog bij KEV gespeeld en kwam van DVO uit Sittard.

  1. Hallo Beppie,
   Onze jongste zoon maakte mij attent op deze site,mijn vrouw en hij vinden dat ik daar maar eens naar moest kijken, dus bij deze.Zodoende zie ik een artikel van mijn toenmalig overbuurmeisje, ik woonde op nr: 63 .Jammer dat het damesteam niet lang bestaan heeft, ik had je graag eens willen zien spelen. Groeten uit Doetinchem

 13. Hallo BESTE-MENSEN; Ik Piet Barendsen. Geb; 14 Febr. 1932.
  Was ook lid van K.E.V. maar heb het niet verder gebracht als het 3de ELFTAL. Bij een THUIS WEDSTRIJD om 12uur. Werd ik altijd wakker gemaakt door een mede SPELER. anders kwam ik te laat op het TERREIN..
  De wedstrijd werd altijd een dag van te voren besproken in een HEILIG-HUISJE Boven aan de KASTEELLAAN. En op de speeldag daar nog eens na gepraat Bij de Vereniging wel mijn SPOREN verdient. Met het tot stand komen van het RUDIE VOS-KANTINE. Hij was ook mijn vriend. De Elektro instalatie daar van en de 6 LICHT MASTEN. om het terrein. Ik werkte toen op de O.N.2 in Schaesberg al het kabelwerk kwam daar van. In 1966 het 40 jarig BESTAAN werd ook door mij verzorgt. Besprekingen met VOORZITTER. JAN PAAS in het HEILIGE huisje Bij NICO BOLDERINK waren dan ook PITTIG. want zij JAN. De Zangeressen en Buik danseressen moeten goed kunnen optreden. Met Opbouwen ook goede hulp gehad. maar met afbreken was het wat minder.!!! Hier wil ik het bij laten. Gegroet PIET.

    1. Was inderdaad een prachtig optreden van een nog onbekende van Duin. Toen nog als bandparodist. Wel knap hoe hij de tent aan het lachen kreeg met zijn plaatjesgrappen.

  1. Hallo Piet, ik weet nog goed dat er ook wel wat harde woorden vielen bij de opbouw van het Rudie-Vos huis.
   Zij er nog foto”s of verhalen van de promotie naar de derde klas, en de reis naar Denemarken en Zweden van het eerste elftal.
   Hoe is het met onze mascotte de bok vergaan, en zijn verzorger, Karel Garretsen meen ik vergaan.

   Het waren voor mij mooie jaren bij de K E V familie.

   met vr gr johan riepen

   1. Hoi Johan Riepen.
    Nu zie ik het bericht staan het is nu wel 6 jaar later maar wil graag reageren. Eerder heb ik deze berichten nog niet gezien. In de zestiger jaren gevoetbald bij KEV 1 ste elftal en vroeger in de jeugdopleiding. Hopende hier nog oude bekenden in berichten tegen te komen.
    Groeten Jo Koch

    1. Ja kan ik mij nog goed herinneren jo heb zelf op het 40 jaar jubileum op de tribune gezeten als de toekomst van kev, heb jou en je elftal vaak zien spelen,
     heb jou nog gezien daar zat je te vissen aan de meezenbroek ze vijver voor 2 jaar geleden

 14. Het KEV terrein was gelegen achter de twee gasketels.
  Een ronde en de andere zakte verder ineen als er gas werd verbruikt
  Wat ik mij nog kan herinneren waren ook vaker paarden springconcoursen.
  Van de namen kan ik mij nog herinneren ruiter May Kessels van de bakkerij aan de Sittarderweg en Polak van de Voskuilenweg.
  Harmonie Juliana oefende er heel vaak als zij op marswedstrijd gingen.
  Ik speelde in mijn jeugd bij sv Heerlen.
  Wij niet oneerbiedig bedoeld KEV de koude erwtenvreters.
  Naast de speeltuin was een verkennerslokaal waar de Sint Jorisband onder leiding van Van Bentum oefende.
  Toen ik op de Mulo Henricus was gingen wij op de feestdag van Henricus voorafgegaan door die band door het centrum van HEERLEN.

  1. Hallo Wim, Leuk om je hier te ontmoeten.
   Natuurlijk was het een goede gedachte van Grootjans om zoveel mogelijk reclame te maken voor zijn Muloschool.
   Daarvoor diende ook de mars naar het centrum van Heerlen.
   Gezien er diverse leden van de St Jorisband ook op zijn school zaten,
   was het niet zo onlogisch om hier gebruik van te maken.
   Echter deze jongens, waaronder ikzelf, trokken (niet als St Jorisband)
   voorop de hele stoet. Natuurlijk waren deze jongens ook gekleed in een wit overhemd en niet in het traditionele (padvinders) verkenners
   uniform. Overigens heeft de St Jorisband maar een vrij korte tijd geoefend.
   Groetjes,

 15. Hallo Wim, het KEV terrein lag aan de Mesdagstraat De Rode buurt van Meezenbroek. Bij de 2 gasketels was wel een mooie speeltuin waar wij van de Witte Buurt altijd waren. Naast de speeltuin was het clublokaal van de Verkenners. Groetjes Rob (Bob) van Hout

 16. Beste Rob. Wim had gelijk. Toen ik in de jaren 50 lid werd van KEV, speelde de club op het terrein gelegen tussen de flats aan de GovertFlinckstraat, het speeltuingebouwtje en de gasketels in. Mijn vader Wim was jarenlang jeugdvoorzitter en mijn moeder Tienke waste de shirts van verschillende elftallen. Misschien heb je ze wel eens zien hangen op het balkon achter het veld.
  Groetjes van Jan Stangelaar.

 17. Hallo Wim Huisman,
  Je vader, W. Huisman, is inderdaad speler geweest bij KEV. Voor zover ik na heb kunnen gaan, speelde hij op 5 maart 1950 zijn eerste wedstrijd voor KEV en wel een uitwedstrijd tegen Palemig 1. Zijn medespelers waren Moes (keeper), Theo Vriezen, Rudy Voss, K. Vriezen, Joep Ludwig, Lauman, Henny v.d. Heuvel, Klaas Ossel, Nahuis en Jo Hofman.
  In deze wedstrijd speelde je vader als linksbinnen. Deze wedstrijd werd met 3-1 verloren, maar dat is niet zo raar als je weet dat indertijd Palemig best een goed elftal had en……….dat het terrein van Palemig (gelegen boven aan de Palenbergstraat, achter de boerderij van de familie Thijssen) niet zo goed was. Het terrein liep fiks af en als je een bal vanaf het doel nabij de Palenbergstraat recht vooruit richting de huidige Sigrano trapte, dan had je een goede kans dat de bal aan de andere kant in de bovenhoek van het doel verdween. Ook lag dat veld in die tijd nog bezaaid met koeieflatten, want door de weeks liet de familie Thijssen er het vee grazen.
  Verder was het zo dat KEV in die tijd nog een elftalcommissie kende. Deze maakte uit op welk elftal iemand kwam te spelen.
  Vanaf 27 april 1950 komt de naam van je vader voor in de opstellingen van het 2e elftal van KEV. Hij speelde veelal in de voorhoede. Voor zover na te gaan heeft hij tot 19 oktober 1952 in dit elftal gespeeld. Op deze dag werd met 2-0 van Kimbria uit Maastricht verloren.(het Kimbria-veld lag waar thans het politiebureau in Maastricht is).
  Pas in 1953 speelt je vader voor het eerst in het 1e elftal. Dit begint met een tournooi tegen Steenbergse Boys. Dit was een vereniging die gevestigd was in de Hoensbroekse wijk Maria Gewanden. Hij speelde in die tijd samen met o.a. Wiel Wefels (later vertrokken naar Roda Sport), Theo Vriezen, Rudy Voss, Jan Hofman, Jo Hofman, Albert Hofman, Henny v.d. Heuvel, Tabe Haakma, Wim Lips, Nahuis, Joep van Hooren, Andries Ossel, Ad Schifers, Piet Kessen. Zijn de latere seizoen speelde hij afwisselend op de elftallen 1 en 2. Voor zover is te achterhalen speelde hij op 16 december 1956 zijn laatste wedstrijd in het 1e elftal en wel in de thuiswedstrijd tegen Heksenberg 1. Uitslag 4-4.

  1. Hallo Henk, leuk verhaal, zeker over het voetbalveld in Palemig, kleine anekdote, mijn schoonmoeder zorgde in haar meisjesjaren voor de thee bij Palemig, zeer fanatiek, kreeg het niet met haar aan de stok want dan had een kwaaie tegenover je. In het jaar dat ik bij sv Heerlen speelde is zij ook wel eens met parapluie het veld opgerend!!!!

 18. What a great site to have found. I grew up at 91 Kasteellaan until the age of 7 when my family moved to the states (1956). For many years my grandmother Vrouw Bijisens ran the coop store next to our house, then the one at elefmorgen Straat. Remember when we went back to Limburg for a visit (think it was 1963)K.E.V was trying to move up to the next division and we would follow the team on a bus to the games. It was a lot of fun. My father Wilhelm Peters was a soccer referee and I remember go to K.E.V games to watch him. Was always a lot of fun. I also remember the old playground near the field—the swings had hard poles and you were able to loop them all the way over.

 19. Hallo Henk Hidding,
  Van de door jou genoemde spelers van K.E.V. Kende ik Tabe Haakma en Wim Lips. Wij voetbalden destijds eind ’49 begin ’50 met nog een paar andere jongens vaak op het pleintje voor kapper Bijlsma, meestal tot de veldwachter op zijn fiets de Kasteellaan op kwam.

 20. Dag Henk Hidding, leuk je nog eens via deze website te “ontmoeten”. Ik weet niet of je me nog kent. Ik heb indertijd nog een aantal jaren voor K.E.V. gevoetbald (overgekomen van de jeugd van Palemig) en ik heb nog een korte tijd voor de K.E.V.-bode geschreven, maar dat geheel ter zijde. Ik geniet van de leuke en warme herinneringen die veel mensen nog steeds hebben aan de club. Ben je nog steeds actief voor de club Henk?

  Even een puntje voor de schrijver van dit artikel. De foto, waaronder staat dat het de Albert Cuypstraat is, geeft feitelijk een beeld vanaf de splitsing Hompertsweg/Sint Barbarastraat/Kapelweg (in Palemig) op de Slotweg die, al meanderend, aan het eind (niet zichtbaar) uitmondde op de Albert Cuypstraat. Je kijkt dus naar de Slotweg.

  Ik ken het huis op deze splitsing goed want ik kwam er in mijn jeugd via de Slotweg en Kapelweg diverse keren per dag langs, te voet of met de fiets. Het uitzicht op kasteelruïne Schaesberg wordt in de foto helaas net ontnomen door het struikgewas. Ook zie je nog vaag de schaduw van het Barbara-kapelletje dat recht tegenover het huis lag aan de overkant van de weg. Naast het huis liepen vaak paarden in de relatief kleine en afgerasterde wei indertijd. De afrastering van de wei is nog te zien.

 21. KEV en VVH 16 altijd beladen wedstrijden.Henk Hiddink was back.Jo Cordewener speelde er ook.Hij kwam van De Molenberg.Of hij op het 1ste gevoetbald heeft weet ik niet.KEV en VVH 16 werd al weken van te voren gespeeld.Zo belangrijk was die wedstrijd.Joep Haan is daar toch ook nog trainer geweest.Hij heeft bij ons VVH 16 gespeeld.Ik heb nog foto,s van een beladen wedstrijd tussen KEV en VVH 16.Toen werden Hens Sneyder en Wim Cox van ons(VVH 16)per brancard van het veld gedragen.Er waren dikke rijen toeschouwers.Moet je nu zien.Ik was toen Libero en moest Meulenbroek de rechtsbuiten van KEV uitschakelen.Dat ging prima maar waar ik normaal als libero speelde vielen de goals beiden door Hans Erckens die midvoor was.2-1 voor KEV was de uitslag.Groetjes Rudie .

 22. Hallo mijn vader Wim Huisman heeft in begin jaren 50 gespeeld bij KEV ik heb van die tijd enige elftal foto s , misschien is er iemand van wie zijn of haar vader ook toen gespeeld heeft en wie mijn vader kent die ik graag copy s wilt hebben van die foto s.

  1. Hallo Wim,
   graag zou ik een kopie van die foto’s willen hebben. Samen met Jan Lenferink ben ik bezig om de hele geschiedenis van KEV op papier te zetten en dit – wellicht in delen – via Heerlen Vertelt te gaan uit te brengen. We zijn al een flink stuk op weg en willen bekijken of we jouw foto’s ook kunnen opnemen in de verenigingsgeschiedenis. Zou je de foto’s willen inscannen en me die via de mail doen toekomen. Alvast bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.