“Verdraagtj uch!”

“Verdraagtj uch” belicht de Tweede Wereldoorlog in het Leudalgebied van inval tot bevrijding en gaat dieper in op de gevolgen voor de bevolking, de landoorlog, luchtoorlog, jodenvervolging, verzet, collaboratie en vele andere aspecten. Vervolmaakt met persoonlijke verhalen van streekbewoners en veteranen uit binnen- en buitenland biedt het een zeer confronterende en persoonlijke kijk op de Tweede Wereldoorlog.

Meer lezen:
Lees hier een van de verhalen over de familie Jetten


Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

One thought to ““Verdraagtj uch!””

  1. ik heb dit boek een tijd geleden gekocht en gelezen inmiddels..het is op zich leuk opgezet, maar het is overduidelijk geschreven door (goed) bedoelende hobbyisten en al lezende bekroop mij het gevoel dat ik een standaardwerkje voor de middelbare school aan het lezen was. de feitelijke oorlogshandelingen die beschreven worden in het boek zijn incompleet. de binding van het boek is erg slecht gelijmd, ik verwacht dan ook niet dat het boek de tand des tijds in mijn boekenkast gaat doorstaan. wat ik wel in orde vond waren de vele foto’s die ik nog niet kende uit andere boeken. samengevat: leuk boek voor een middelbare scholier die eens wat te weten wil komen over de oorlog in zijn eigen streek, voor de gevorderde in het onderwerp een -licht- teleurstellend boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.