Wandeling door Welten/Benzenrade

Dit fotoboek voert u, verdeeld over drie subkaarten door het oude en nieuwe Welten en Benzenrade. In het boek wordt gestart bij de Benzenraderhof en eindigt bij kasteel Terworm.

Op de subkaarten uit eind jaren zeventig is aangegeven waar de betreffende foto’s zijn gemaakt, veelal in de oude en nieuwe situatie.
Het boek, 180 pagina’s, bevat 490 foto’s zowel in kleur als zwart-wit.

Dit boek is verkrijgbaar via:
Gilbert Peeters
Prof. v. Itersonstraat 176
6419 SG Heerlen
Tel: 045-5719816
E-mail: gilbertpeeters@ziggo.nl

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

2 gedachten over “Wandeling door Welten/Benzenrade”

  1. Beste heer Gilbert en leden van de Heemkundekring,
    Met veel genoegen heb ik het boek “Wandeling door Welten Benzenrade” gelezen en vooral bekeken. Het is immers een kijkboek. Het is bewonderenswaardig dat er mensen zijn die zich inzetten voor het levendig houden en opfrissen van de mooie herinneringen aan de tijden van vroeger. Het boek is een zeer geslaagde uitgave. Complimenten daarvoor. En blijf doorgaan met het conserveren van de gedachten aan dat mooie culturele erfgoed. We zijn er trots op.
    Zelf ben ik nu ruim vijfenveertig jaar weg uit Welten, waar ik in de vijftiger en zestiger jaren ben opgegroeid. Ik woon nu in het Brabantse Lieshout. Daar woon ik graag, maar de eerste schreden op mijn levenspad zette ik in Welten. Daar denk ik nog vaak met genoegen aan terug. Nu ik ben gepensioneerd en wat meer tijd heb, ontstaat bij mij de behoefte om mijn herinneringen uit die jaren aan het papier toe te vertrouwen. Ik weet nog niet wat het gaat worden en of dat gaat lukken. Maar jullie fotomateriaal heeft me mede daartoe geïnspireerd. Nu ik dit schrijf realiseer ik me dat de toenmalige kapelaan Kasdorp in de vijftiger jaren ontelbare dia’s van en over Welten heeft gemaakt. Hij vroeg dan vaak aan de misdienaars om ze voor hem in te ramen. Dat was tijdrovende handenarbeid. Tegen een kleine vergoeding in de vorm van een glaasje limonade en wat snoep, heb ik hem daar menig weekend mee geholpen. Maar waar zijn al die dia’s gebleven?? Voor de heemkundekring zou die verzameling van onschatbare waarde zijn. Maar ik ben er ook in geïnteresseerd. Wellicht de moeite waard om daar wat speurwerk voor te verrichten. Ik wens jullie heel veel succes met de vereniging en de hartelijke groeten van Jacques Kals (1947), zoon van slager Guus Kals uit de Weltertuijnstraat 11.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.