Royal 1938*2008, De fascinerende geschiedenis van Heerlens mooiste bioscoop

{Let op, dit boek is niet meer nieuw verkrijgbaar.}

Het boek `Royal 1938*2008, De fascinerende geschiedenis van Heerlens mooiste bioscoop’ is nog in een beperkte, éénmalige oplage verkrijgbaar bij o.a. Boekhandel De Plantage in het Corio Center en aan de kassa van het Royal Theater. Het boek vertelt over de bouw van het theater in de crisisjaren.

Na de eerste spade had aannemer Tummers slechts 20 weken nodig, voordat de eerste voorstelling gegeven kon worden. In het boek wordt duidelijk wat de bioscoop meemaakte tijdens de Duitse inval en in de wederopbouwperiode. Het boek is tevens te leen bij de Openbare Bibliotheken in de Parkstad gemeentes.

Auteur: Ivo Senden

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.