Bron: Rijckheyt.nl

[IN]Beeld: Geboorte 75.000 inwoner van Heerlen

Op 19 februari 1963 werd in de Vroedvrouwenschool de 75.000 ste inwoner van Heerlen geboren. De gelukkige ouders zijn Erens, Johannes Gerardus Alphonsus, en Sukkel, Hendrika, Wilhelmina, Johanna, die hun dochter Marion Felicia Hendrina noemden. De ouders nemen de felicitaties van burgemeester Ch. van Rooy en van de 70.000 ste inwoner Jackie Lenoire in ontvangst.

Bron: Rijckheyt.nl
Bron: Rijckheyt.nl
Bron: Rijckheyt.nl
Bron: Rijckheyt.nl

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

4 gedachten over “[IN]Beeld: Geboorte 75.000 inwoner van Heerlen”

 1. Wat leuk om te lezen!! Mijn moeder wist nog dat de 50.000 ste inwoner van Heerlen werd geboren, later heeft ze (ze was onderwijzeres aan de lagere school) hem nog in de klas gehad, hij heette Jo Kasteel.

 2. Ik heb eens, lang geleden, een photo van mijn moeder en de 75.000e in “Heerlen Vertelt” gepubliceerd. Ze was een verpleegster en overleed in 1984. Ze was erg trots op die photo. Ik heb toen gevraagd of iemand zich dat herinnerde en ik heb nooit antwoord gehad. Ik kan die photo niet meer vinden. Ik woon 57 jaar in Amerika.

  J. H. (Harry) Caubo.
  St. George, Utah, USA.

 3. Het is mij nog steeds niet duidelijk waarom een grote wijk, zoals het “Eijkenderveld” geen aparte plaats heeft op uw website. Molenberg en Mezenbroek bv wel.
  Een of andere bureaucratische regel is geen excuus. Zet het Eijkenderveld er bij!
  Groeten van

  J. H. Caubo, Ivins Utah, USA.

  1. Beste Heer Caubo,

   Hartelijk dank voor uw suggestie. U heeft helemaal gelijk betreft Mezenbroek, dit moet nu MSP zijn. Wij hebben dit aangepast.

   Verder behouden wij echter deze indeling met als doel het voor iedereen zo overzichtelijk mogelijk te houden. Dit heeft geen bureaucratische reden. Eikenderveld valt op onze website onder Heerlen-Centrum.

   Mvg,
   De redactie van Heerlen Vertelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.