Historie WK wielrennen Limburg

Een wereldtitel is het mooiste dat je kunt winnen in je carrière”, aldus Michael Boogerd in het voorwoord van het boek Historie WK Wielrennen in Limburg. In die mooie provincie vond de mondiale titelstrijd vijf keer eerder plaats en zal het in september voor een zesde keer strijdtoneel zijn voor de krachtmeting tussen alle wereldtoppers.
Zonder verleden geen toekomst en zo kunnen lezers genieten van de heroïsche gevechten die eerder in het Limburgse heuvelland plaatsvinden.

De beelden van die WK’s vrijwel geheel geschoten door de lens van de befaamde sportfotograaf Tonny Strouken staan in deze uitgave en zijn van deskundig commentaar voorzien door Danny Nelissen, zelf ooit wereldkampioen (Amateurs,Colombia 1995) en wielercommentator bij Eurosport.

De WK’s van 1938, 1948, 1967, 1979 en 1998 komen uitgebreid aan bod. De eerste drie werden gewonnen door de Belgen Kint, Schotte en Merckx, maar in ’79 was het Jan Raas die de eer in eigen land hield. Boogerd was favoriet maar reed in de finale lek en moest met een zesde plaats genoegen nemen. Oscar Camenzind nam de titel mee naar Zwitserland. Raas en Boogerd komen uitgebreid aan bod in de uitgave. Een boek dat een fantastisch overzicht geeft van de Historie van de WK in Limburg. “Het is een uniek historisch document waar ik deel van uit maak en daar ben ik trots op”, zegt Boogerd aan het slot van zijn voorwoord. Door de prestaties van Tonny Strouken kan Boogerd de rest van zijn leven genieten van “zijn” wereldkampioenschap en de bezitter van dit prachtige fotoboek ook. En van de voorgaande WK’s.

Bron: Bol.com

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.