KEV kampioen en promoveerd naar 2kl A KNVB

Dubbel feest bij K.E.V.

Mijn naam is Cor Fleming nu, 1957 kwam onze familie in Meezenbroek wonen aan de Tooropstraat/hoek Josef Israelstraat. In mijn jeugd droeg ik de naam Klinkenberg (voor m’n vrienden Klinki) samen met nog 1 broer (Huub) en 3 zussen (Marianne, Claire en Conny) hadden we heel snel veel vrienden. Er ontstond bij ons thuis een zogenaamde zoete inval, iedereen was altijd welkom en het huis zat dan ook altijd vol met vrienden en vriendinnen uit de buurt.

In die tijd speelden we meestal buiten op straat veel voetbal, soms straat tegen straat, maar ook samen met de meisjes touwtje springen, hinkelen enz.  Later kregen we thuis de eerste T.V. en op zondagmiddag wanneer De series Lassie en de Graaf van Monte Cristo werd uitgezonden zat ons huis vol met kinderen die dit alles ook wilden zien.

Mijn jeugd voetbalpas KEV
Mijn jeugd voetbalpas KEV

Mede door het straatvoetbal ben ik ook lid geworden van voetbalvereniging K.E.V. Eerst op de B-jeugd later de A-jeugd waarmee we ook kampioen zijn geworden. Het team groeide uit tot een echt vriendenteam met o.a. Henkie Hidding, Jaqie van de broek, Wimpie van Vliet. Het waren mooie tijden, de voetbalvereniging K.E.V. groeide uit tot een vooraanstaande club in Heerlen en omgeving.

Krantenknipsel Kev kampioen met promotie naar 2e klasse KNVB
Krantenknipsel Kev kampioen met promotie naar 2e klasse KNVB

Op het eerste elftal speelden onze grote voorbeelden Jo Koch en Jetse Kristiaansen, in het doel tijger Menne Ludwig. En zie daar, een seizoen later werden Henkie, Jaqie en ikzelf ingelijfd bij de eerste selectie. Daar ik nog jong was moesten mijn ouders nog toestemming geven voor die inlijving.

We speelden niet alle wedstrijden, maar wanneer, dan was ik apetrots naast de grote voorbeelden te mogen spelen. K.E.V. was inmiddels gepromoveerd naar de 3de klasse KNVB. Michel Esser was de trainer. Er kwamen nog enkele spelers van buitenaf o.a. Bob Bechholz van Roda Sport, Luke Schipholt van Nieuweinde en wat gebeurde?  In het 40ste bestaansjaar 1966 werden we met K.E.V. kampioen in de 3de klasse en volgde promotie naar de 2de klasse A KNVB!

Krantenknipsel Jubileum festival KEV
Krantenknipsel Jubileum festival KEV

K.E.V. organiseerde een grandioos 40-jarig bestaansfeest in een groot feestpaviljoen dat 2 weken aanhield. Het was een mooie tijd in Meezenbroek.  Ik ben nu 68  jaar en denk met veel plezier terug aan een goede en mooie jeugd die onze generatie genoot in het toenmalige sociale Meezenbroek samen met K.E.V. en alle andere verenigingen zoals speeltuinvereniging Nivon, gymvereniging in de neutrale volksschool de Jonge strijd.

K.E.V. kampioen en promoveert naar 2de klasse A KNVB
K.E.V. kampioen en promoveert naar 2de klasse A KNVB

Ingezonden verhaal

Als lezer van HeerlenVertelt.nl zal het vaak voorkomen dat u gebeurtenissen, locaties of gebouwen herkent. Wanneer u graag zelf een verhaal hierover wilt schrijven en insturen kan dit natuurlijk!

15 gedachten over “Dubbel feest bij K.E.V.”

  1. Huub,

   Ik ben bezig met de clubgeschiedenis van KEV te beschrijven en met foto’s e.d. te illustreren. In 1995 heb ik, na 22 jaar secretaris te zijn geweest, alle, maar dan ook alle historische gegeven (jaarverslagen, foto’s; uitgaven van KEV-bodes, ledenlijsten etc., etc.,) aan het toenmalige bestuur overgedragen. Ik heb geïnformeerd, maar kon nog niet achterhalen of deze gegevens nog voorhanden zijn.
   Ik ben in 1946 geboren, vanaf mijn 6e jaar(dat kon toen) lid geweest van de vereniging en altijd gebleven tot 1995. Vele, ja de meeste, van de mensen die op jou website reageren ken ik, of persoonlijk of van naam.
   Zelf heb ik zo’n 40 jaar gevoetbald (t/m de veteranen), heb vele functies binnen de vereniging bekleed, heb vele jaren de zorg gehad voor de KEV-bode, was jaren jeugdtrainer en niet als minste: mijn vrouw Trees heeft gedurende zo’n dertig jaar, voor een gedeelte tezamen met Greet Hofman en Gerda Szydlo, de zorg gehad voor het exploiteren van het Rudi Voss-huis en later de kantine in de nieuwe accommodatie aan de Govert Flinckstraat.
   Nou, wat is mijn vraag:
   Ik heb zo’n 40 jaar op ‘papier’ staan’. Maar uiteraard kan daar nog alles aan worden toegevoegd.
   Ik wil KEV historie zo compleet mogelijk maken. Graag had ik dan ook elftalfoto’s (liefst met jaartal en namen van spelers/leiders en andere aantekeningen), persoonlijke verhalen/ervaringen of er relaties uit het KEV-gebeuren zijn ontstaan, krantenknipsels, etc, etc.) kortom alles wat in een verenigingshistorie zou kunnen worden verwerkt.
   Alle reacties kunnen via jou verlopen maar ze kunnen ook worden gestuurd aan:
   henkentreeshidding@hotmail.com

   Ik ben echt benieuwd op reacties en wil graag in contact treden om een zo volledig mogelijk verhaal te brengen. Ik ben niet zo computervaardig (maar weet me wel te helpen), maar wil wel proberen de KEV historie zo volledig mogelijk vast te leggen.

   1. hallo henk
    ik ben willy Bouwland.
    nu pas lees ik h.e.a. over ,,KEV,,
    ik heb nog een elftal foto van de tijd dat ik er voetbalde , ben daarna toen naar Suriname vertrokken

 1. Hallo; Klinki ( Cor ) Bedoel ik, of je mij nog kent weet ik niet. Ik vind het een heel mooi verhaal, dat waren hele mooie tijden. Ik ben nu 82 jaar maar geniet er nog van. 40 jarig Bestaan wat een FEEST. Het PAVILJOEN heb ik ELEKTRICH toen Helemaal verzorgd. Een dubbel Feest, KEV kampioen naar de 2 de klas, wat een weelde. Echt leuk om er over na te Praten. Mijn Vader was ook nog een van de Oprichters. Gegroet.. PIET.

 2. Hallo ; Klinki ( COR ) Bedoel ik. Je zal mij wel niet meer kennen, ik jou wel via KEV pasje. Ik ben nu 82 jaar, Wat een Feest He” 1966. 40 jaar Bestaan. En daar bij nog Kampioen. 3de Klas. Dat moest gevierd worden. Ik heb toen het PAVILJOEN, van ELEKTRICHITEIT verzorgd. Voor mij waren dat 4 mooie weken, Een week voor en Een week na het FEEST. Ik denk er nog steeds aan terug. Gegroet PIET.!!! PS. COR Heel mooi geschreven. REPECT..

 3. Hoi Cor, ik weet niet of je mij kent, wij woonden boven in de Rembrandtstr:
  m’n vader zat in ’t bestuur van speeltuin Meezenbroek in de GoofertflinkStr:
  In mijn herinnering zijn Willy en Willeke Alberti met ’n nog heel jonge André van Duin in ’t feestpaviljoen geweest.’k heb er leuke herinneringen bij. Gr: Nellie v d Eijnden

  1. Beste Mv Nellie Bremen vd Eijnden

   Dat klopt dat André van Duin hier is geweest ik heb er een boekje van dat er een programma was dat hij daar optrad dinsdag 30 aug 19 66 is er iemand die hier foto,s van heeft met André van Duin . Ik ben Mark Meurs 36 jaar kom uit Den haag ne ben al 33 jaar André van Duin fan en groot verzamelaar . Ik hoop wat van u te horen gr Mark Meurs

 4. Hoi Cor, je zal mij wel niet meer herinneren, maar mijn naam is johan.riepen
  vasten speler van het eerste elftal en heb een prachtige tijd met kev meegemaakt.
  Maar zijn er nog foto’s of verhalen van de reis van ons elftal, naar Denemarken/Zweden bij jouw bekend.
  Indien mogelijk plaatsen op deze Webside

  1. Hallo Johan Riepen dat is lang geleden dat ik jou naam zie
   Ik weet dat je af en toe met mijn vader eentje dronk ,nou ja eentje ha ha, en dat het een leuke tijd was , ik was nog jong dat ik bij jullie op de Meezenbroeker weg kwam en jullie hadden een hoekhuis

   Groetjes Bram Leurs

 5. Hallo Cor,
  Samen met jou in het A1 elftal gespeeld,onze trainer was Boeb Becholz, toen glansrijk kampioen geworden, foto heb ik ook nog.Onze twee zonen kijken nog wel eens in het plakboek,liggen dubbel van het lachen als dan naar mij kijken.
  N.B. Ik was toen de keeper.

  Groeten van Guus Clever.
  Doetinchem

 6. Hallo Guus,
  ik ben bezig om de geschiedenis van KEV te schrijven. Ben al heel ver gevorderd. Heb samen met jou bij KEV gespeeld en we zijn samen kampioen geworden met als trainer inderdaad Boeb Becholz.
  Heb geen foto van ons elftal of anderszins van het A-elftal in die tijd.
  Zou ik die foto(‘s) van je kunnen hebben.
  Mijn mailadres: henkhidding@homen.nl

 7. Wat een geweldig stukje. Zelf was ik toen 15 jaar en speelde nog op het B elftal en woonde in de Tooropstraat nr 30. Heel veel van de namen waar ik op de A en B jeugd heb gespeeld ben ik inmiddels vergeten. Ook heb ik nog jarenlang op het 1e elftal gespeeld en nog getraind onder Boeb Becholtz maar ook onder Maassen uit Beek en uiteindelijk met Joep Haan kampioen geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.