Het Goud van Limburg

Dit is een gezegend boekje. Pater Voetstoots, ontsproten aan de fantasie van de schrijver, is daar speciaal voor uit Schimmert naar Heerlen gereisd. De Pancratiuskerk zat stampvol. En, terwijl de vrome pater het boekje langzaam in het wijwatervat liet zakken sprak hij: “Ik zegen niet alleen dit druipnatte boekje met alle getikte verhalen maar ook de wijze lezer. Die zal lachen of hij wil of niet”. “Gezegend zij ook de militaire waarheidscommissie die heeft verklaard dat de Geluiden bij Nacht die de schrijver heeft gehoord berusten op een correcte waarneming van de schrijver zelf, in vroeger jaren”. In zijn preek beloofde de pater het Goud van Limburg te verdelen onder de lezers zolang de voorraad strekt. Hij besloot met: “De schrijver Bert de Vries kan ik helaas niet zegenen, want die is protestant”. “Amen”.

Bol.com

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.