Overlijden Maurice van Opdorp

Afgelopen weekend kregen we het verdrietige bericht dat Maurice van Opdorp is overleden. Maurice was eigenaar van Made in Melon en initiatiefnemer van Heerlen Vertelt. Vanuit die functies heeft hij met velen van u contact gehad, websites gemaakt, ideeën ontwikkeld, cursussen gegeven, gesprekken gevoerd, geluisterd, verhalen geschreven en door zijn tomeloze energie, humor, wilskracht en enthousiasme een onuitwisbare indruk achtergelaten. Maurice werd 33 jaar.

Wij wensen zijn ouders, broer, vriendin, familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte toe bij dit grote verlies!

Voor hen die een reactie willen achterlaten, verwijzen wij naar de Facebookpagina van Maurice of laat een bericht achter onder dit artikel.

Verder proberen wij de lopende zaken zo goed mogelijk op te pakken, maar het kan door de omstandigheden zo zijn dat een reactie wat langer op zich laat wachten. Na deze week maken wij een inventarisatie van alle projecten waar Maurice mee bezig was. Wij hopen op uw begrip.

37 gedachten over “Overlijden Maurice van Opdorp”

 1. wat een verschrikkelijk slecht nieuws! Je was een topper vol moed en kracht! Zagen he graag in onze winkel! Heel erg echt heel erg!! Sterkte voor ouders en naasten!

 2. Hij overtuigde mij om mijn levensverhaal voor Heerlen vertelt te schrijven en
  heb dit dan ook gedaan. Dit is zo jammer op deze jonge leeftijd.
  Wij zullen je heel erg missen.
  Veel sterkte voor de ouders en familie

 3. ik ken hem niet persoonlijk, twee keer met hem gesproken tijdens activiteiten waarbij hij betrokken was. Dat hij dan toch zo’n indruk op mij heeft achtergelaten, zegt veel over zijn inzet en enthousiasme. Een aardige man. Ik wens zijn familie, vrienden en bekenden veel sterkte.

 4. Van het onvoorstelbare bericht over het overlijden van Maurice van Opdorp ben ik ontzettend geschrokken. Heerlen verliest een bevlogen, vrolijk en overtuigd pionier. Ik wens allen om hem heen veel sterkte. Ik heb Maurice leren kennen in de herfst van 2012. Wat ons verbond was de liefde voor de stad Heerlen en de missie daarover te vertellen.

 5. Zit hier in Auberge de Rousch en zie het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van Maurice langskomen. Ik ben sinds dat ik Maurice in 2010 als klant van onze drukkerij leerde kennen trots op hem. Iemand die tegen de stoom in ook zelfs nog een hele tijd HeerlenVertelt in gedrukte versie uitbracht. Ik vond hem moedig en bijzonder om zijn passie en doorzettingsvermogen betreft de geschiedenis van Heerlen. Jij gaat gemist wordenl

 6. Wat een verschrikkelijk bericht!! Vorige week trof ik maurice nog tijdens het winkelen op Heerlerbaan.
  Hij sprak toen over ” een beetje verkouden”. Ik wist natuurlijk al langer dat hij ziek was. Begin 2011 vroeg hij mij of ik af en toe eens een verhaaltje wilde vertellen op zijn nog vrij nieuwe site ” heerlenvertelt.nl “.
  Na een korte aarzeling stemde ik toe. Telkens als ik met een nieuw idee kwam was hij enthousiast. Dat enthousiasme werkte aanstekelijk. Ondanks de beperking van zijn ziekte straalde hij een levenslust uit waarvoor ik de grootste bewondering kan hebben. Ik heb hem nooit horen klagen. Toen ik hem weer eens een keer nodig had voor advies en hem opbelde bleek hij in het ziekenhuis te liggen. Hij zei toen:
  ” och, dat is maar voor eventjes, volgende week ben ik weer thuis, ik til daar niet zo zwaar aan”.
  Ook tijdens zijn bezoekjes bij Els en mij thuis klaagde hij nooit.
  Het bericht van zijn overlijden heeft ons zeer diep getroffen.
  Els en ik wensen zijn familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte .

 7. Maurice eind Maart hebben we nog gecorspendeert met een ander nu ben je weg van ons je hebt ons vroeg verlaten als zo een jonge kerel laat het je goed gaan in het namaals,Hans.

 8. Allereerst wens ik de familie en vrienden heel vel sterkte met ’t verlies van Maurice. Ook de redactie van Heerlen verteld wens ik sterkte, Maurice was voor mij ’n vertrouwde naam geworden.

 9. Maurice blijft mij in herinnering als een voorbeeldig en positief mens. Ik wil familie en vrienden veel sterkte toewensen met dit grote verlies.

 10. Met verbijstering heb ik dit bericht gelezen. Persoonlijk heb ik Maurice niet gekend maar door zijn verhalen en enthousiasme voor Heerlen Vertelt voelde hij voor mij heel vertrouwd aan.
  Ik wens familie, vrienden en bekenden veel sterkte in deze droevige dagen.

 11. Maurice is niet meer!
  Ongelooflijk, onbegrijpelijk, oneerlijk, ondenkbaar!
  Nog afgelopen week hielp hij ons, het bestuur van 4 en 5 mei Heerlen, met het actualiseren van onze site.
  Vanaf zijn ziekbed, wel te verstaan!
  Een grotere betrokkenheid kon hij ons niet tonen.
  Wij danken hem voor al zijn professionele hulp gedurende de afgelopen drie jaar, die verder ging dan een site onderhouden. Hij dacht actief mee omdat hij achter de doelstelling van 4 en 5 mei stond. Vrijheid betekende veel voor hem. Het was een plezier om met hem te mogen werken. De vele mooie uitingen die hij achterlaat zullen ons steeds aan hem blijven herinneren.
  Sterkte aan iedereen die hem zal missen.
  Nicole Alberts
  Namens het bestuur van 4 en 5 mei Heerlen.

 12. Ik kende Maurice niet persoonlijk, maar ik heb ‘m zonder het te weten onlangs wel nog ontmoet, namelijk op 12 april 2015 in het MIJN POPUP-museum in een oude mijnwerkerswoning in Beersdal. Ik had het hele museum al gezien en geboeid naar alle teksten en foto’s op de panelen gekeken. Ik stond net op het punt om het MIJN POPUP-museum te verlaten toen ik hem in de woonkamer ineens tegen kwam. Guitig koppie met een opvallende bril. Hij groette me vriendelijk en uiteraard groette ik hem terug. Ik wist toen nog niet wie hij was…

  Vandaag zie ik ineens zijn foto op Facebook voorbij komen, datzelfde guitige koppie met die opvallende bril! Maar helaas met de mededeling dat hij is overleden. 33 jaar, zo jong! Ik herkende hem meteen als die vriendelijke jongeman die me groette in het MIJN POPUP-museum. Als ik toen had geweten dat hij de initiatiefnemer was van deze fantastische website “Heerlen Vertelt”, dan was ik zeker nog even gebleven en had een praatje met hem gemaakt, al was het alleen maar om hem te complimenteren met deze website. Ik ben altijd heel erg geïnteresseerd geweest in het mijnverleden en vind het prachtig om naar oude foto’s van Heerlen en omstreken te kijken. Toen ik enkele jaren geleden deze website ontdekte was het voor mij dan ook “smullen” geblazen. Ook al omdat er diverse verhalen over de Molenberg op staan, de wijk waarin ik ben opgegroeid en tot mijn 30e (bij mijn ouders) heb gewoond.

  Toen ik vandaag zijn naam intikte op Google zag ik wat voor een creatieve en actieve jongeman Maurice is geweest. Ik las ook over zijn longtransplantatie. Het was net of ik hem op deze manier toch een beetje leerde kennen en vind het tegelijkertijd jammer dat dit nooit echt is gebeurd. Wat moet het overlijden van zo’n energieke en creatieve jongeman een gemis voor Heerlen zijn!

  Ik wens de familie, vrienden en bekenden van Maurice dan ook veel sterkte toe met dit grote verlies. Ik hoop dat de website “Heerlen Vertelt” blijft bestaan als een eerbetoon aan Maurice. Hij zal zeker gemist worden!

 13. Ik heb Maurice in 2012 leren kennen. Ik maakte toen af en toe foto’s voor Heerlen Vertelt. We kwamen elkaar vaak tegen. Bij redactievergaderingen maar ook bijv. bij de stadswandeling die hij in september 2013 organiseerde. Wat mij altijd opviel, was dat hij over enorm veel energie beschikte, vol ideeën was en altijd belangstellend en hulpgevend was. Twee weken geleden stuurde hij na de explosie in de Van Weerden Poelmanstraat nog een mailtje om te vragen hoe het met me ging.
  Na het overlijden van mijn vrouw Hennie heeft hij mij veel steun aangeboden en gegeven bij het in de lucht houden van haar websites. Maurice, nogmaals dankjewel hiervoor.
  Bij het overlijden van jou denk ik: “Heerlen vertelt, maar vooral Heerlen verliest”.
  Familie en vrienden, ik hoop dat jullie sterkte kunnen vinden in de vele mooie herinneringen aan Maurice.

 14. Hierbij wil ik iedereen die Maurice gekend heeft heel veel sterkte toewensen met dit verlies. Niet alleen de mensen uit zijn persoonlijke sfeer voor wie dit verlies verschrikkelijk is zullen hem missen maar ook zij die uit hoofde van hun werk of hun hobby met hem te maken hadden. Maurice was altijd even vrolijk en opgewekt en reageerde altijd prompt op verzoeken om hulp of raad. Rust zacht Maurice, jij zult niet snel vergeten worden

 15. Maurice is ons veel te vroeg ontvallen. Een markante persoon met passie, en liefde voor historie en het mooie Limburg. Verloren voor niet alleen zijn familie en vrienden maar ook voor cultureel Heerlen. Wij wensen allen die hij lief had veel sterkte in de komende tijd.

  Bestuur en medewerkers Stichting Jaar van de Mijnen 2015

 16. Maurice was de man die Heerlen, in de meest positieve zin van het woord, een vriendelijk gezicht gaf. Altijd betrokken bij de stad, de cultuur en de geschiedenis. Altijd positief en enthousiast in zijn vele initiatieven, waarmee hij ontelbare mensen een groot en blijvend plezier heeft gedaan.
  Maurice, de schok is groot. Heel erg groot. Maar nog groter is mijn dank voor alle jaren die ik je heb mogen kennen, voor de passie voor lokale geschiedenis die ik met je heb mogen delen en voor het oprechte enthousiasme dat je toonde als ik weer bij je aanklopte met een boek of een artikel. Heerlen heeft een bijzonder mens verloren!

 17. Geschrokken door het bericht wil ik de familie en vrienden van Maurice heel veel sterkte wensen met dit grote verlies. Ik heb met Maurice samen mogen werken voor de Dag van de Architectuur 2013, waar hij de vormgeving voor deed. Inspirerend en bevlogen. Wat een gemis voor Heerlen!
  Hein Smedts, senior curator Architectuur en Stedenbouw.

 18. Wat een in en in triest nieuws… een groot gemis in ons leven en een groot gemis voor al zijn initiatieven en Heerlen. Maurice wat gaan we je missen. Heel veel sterkte voor de familie, vriendin en iedereen die hem gekend heeft.

 19. Ik heb diverse keren contact met Maurice gehad.Ik heb hem leren kennen als een man die zijn afspraken nakwam.Alles wat hij mij beloofde kwam hij na.Een fijne vent.Jammer dat we al zo vroeg afscheid van hem moeten nemen.Sterkte voor zijn familie.

 20. Wat een verbijsterend en ontzettend triest nieuws om te vernemen dat Maurice niet meer onder ons is. Bij de historische werkgroep leerden we hem kennen als iemand die met frisse blik en vernieuwende ideeën de lokale historie bij een breed publiek onder de aandacht wist te brengen. Daarin was hij een kei! Moeilijk voor te stellen dat dit nu ook al verleden tijd is.

 21. Dat Maurice een zwakke gezondheid had wist ik. Zijn enthousiasme, betrokkenheid en vrolijke insteek drukte dat bij mij altijd snel naar de achtergrond om vervolgens volop mee te gaan in het verhaal van onze stad.

  Zijn inzet en passie voor Heerlen heeft deze prachtige, druk bezochte, website en vele andere successen opgeleverd.

  Fiets of loop ik over de Klompstraat, hartje stad, dan zie ik Maurice met zijn vrolijke blik op een van de grote borden langs de weg. Ook al ben je er nu niet meer toch blijf je in de stad.

  Heerlen verliest met Maurice iemand die heden en verleden bij elkaar brengt, mensen tot denken en doen motiveerde en het niet bij woorden liet.

  Je hebt me (en velen met mij) geraakt met je passie voor onze stad. Een heel dik compliment daarvoor Maurice.

 22. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen
  Ik weet niet zo goed wat te doen..
  Ik weet wij hebben een geschiedenis samen..
  Al is was die maar van korte tijd toen.

  Dat wil niet zeggen dat je niks voor me was,
  Ookal klikte het uiteindelijk tussen ons niet
  Je was m’n allereerste vriendje toen
  En die relatie vergeet je niet.

  Pierre Marianne ramon en Anita
  Ik wens jullie enorm veel sterkte bij dit intense verdriet
  Hij was te jong en levenslustig
  Zo’n korte leven klopt gewoon niet

  Gecondoleerd.

 23. Zelden heb ik iemand ontmoet met zoveel passie voor geschiedenis en de geschiedenis van Heerlen in het bijzonder. Maurice wist dit op een originele, aanstekelijke en bevlogen wijze met anderen te delen. Ik wens zijn naasten heel veel sterkte.
  Bram de Groot

 24. Een maand geleden liet Maurice me vol trots weten, dat hij de trappen in Landgraaf was opgelopen. Dit was voor hem een hele prestatie. Hij gaf me tussentijds een up-date over zijn functioneren. Toen hij me vorige week appte, dat hij in Maastricht was opgenomen, dacht ik dat dit ook wel (weer) overwonnen zou worden. Het is triest, dat dit niet zo mocht zijn. Ik vind het bewonderenswaardig hoe Maurice zijn leven leefde. Zijn vriendelijkheid en positieve instelling maakten van hem een bijzonder persoon.
  Heel veel sterkte gewenst voor familie en vrienden.
  Mark Vongehr

 25. Geschrokken, verbaasd, verbijsterd… We hebben Maurice leren kennen toen onze website toe was aan een nieuw jasje. De samenwerking met z’n bedrijf MadeInMelon ging perfect. In de korte tijd die we samen hebben mogen werken bleek Maurice kundig, accuraat maar vooral heel betrokken te zijn. Zelfs vanuit het ziekenhuis liet hij ons nog weten dat hij ‘vanwege z’n opname even niet mijn vraag kon beantwoorden’. Op m’n appje een week later met de vraag hoe het met hem ging, bleef het erg lang stil. Mijn voorgevoel dat er iets niet goed was, is voor ons vanavond keiharde realiteit geworden. We wensen zijn familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte. Anica en Erik Eurelings

 26. Meestal wordt het woord monument gebruikt voor een overblijfsel uit het verleden, dat om wetenschappelijke of sociaal-culturele achtergronden van belang wordt geacht.
  Maurice was voor mij al vóór zijn verscheiden een monument. Een monumentaal mens die het, op zijn jonge leeftijd, voor elkaar heeft gekregen om voor ons Heerlenaren, de geschiedenis en toekomst van onze stad en regio, bij elkaar te brengen.
  Met zijn passie, zijn tomeloze en belangeloze inzet alsmede zijn levenslustigheid en optimisme, heeft hij ons moed gegeven om door te gaan teneinde van Heerlen weer een leefbare thuis-stad te maken.
  Ik ben blij en dankbaar dat ik hem reeds tijdens zijn jonge leven mijn complimenten hiervoor heb mogen maken.
  Ik neem uit groot respect mijn hoed diep voor hem af en wens zijn familie heel veel sterkte met het verlies van deze markante Heerlenaar.
  Laten wij dit monument wél koesteren.
  Hans Meyers

 27. That was really, really, bad news.
  He answered me when I wrote him. He was very nice and I hope “Heerlen Vertelt” will always keep his spirit and drive.

  Een oud-Heerlenaar in the USA.

  J. H. (Harry) Caubo.

 28. Ik schrok toen ik de overlijdensadvertentie van Maurice in de krant zag. Ik wist niet dat hij (zo) ziek was. Ik kwam Maurice regelmatig tegen als er ergens weer iets te doen was voor vrijwilligers of bij wat dan ook dat ging over de historie van Heerlen, zo onlangs ook nog in de mijnwerkerswoning in de Beersdal. Ook bij het maken van posters heb ik deskundige tips van Maurice ontvangen. Wat een verlies voor Heerlen dat hij er niet meer is. Sterkte aan zijn familie bij het verwerken van dit enorme verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.