Henri Heijdendael, achternichtje zoekt zijnbladmuziek

Geachte mevrouw/meneer,

Wellicht kunt u mij helpen. Ik ben op zoek naar composities voor piano, orgel, koren etc. van een oom van mijn moeder: Henri Heijdendaal.https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Henri_Heydendael (de broer van mijn oma)
Een zoon van Henri schreef mij dat de partituren naar Buma Stemra zijn gegaan. Ik heb gegoogled maar zonder resultaat. Bij de Buma Stemra konden ze mij niet helpen. Via hen kwam ik bij FEMU met mijn zoektocht.

Bij FEMU worden geen werken geregistreerd, waardoor zij mij niet uit eigen hand kon vertellen of zijn werken zijn ondergebracht, en zo ja bij wie.

Zij zagen dat in de titelcatalogus van BUMASTEMRA de werken van dhr. Heydendael staan vermeld. U kunt deze titelcatalogus gebruiken door de naam ‘Henri Heydendael’ in te vullen onder ‘componist’. Bij enkele resultaten staat een uitgever vermeld. Zoals ‘W. Bergmans BV voor het werk ‘Herderkens omringen’.

Ook wordt de Koninklijk Nederlands Zangersverbond (KNZV) vermeld als uitgever van enkele werken (zoals BURLESCA, LASCIA CH IO PIANGA, CANSO DE NADAL, IRISH FOLKSONG, KALINKA, GOMBA GA TANE). Mogelijk kan ik hen ook benaderen.

Wellicht kan ik ook de koren en/of verenigingen, waar dhr. Heydendael, volgens de wikipedia pagina aan verbonden was, benaderen. Mogelijk hebben zij nog archieven die zij kunnen inzien.

Of hier : https://www.discogs.com/artist/3212019-Henri-Heydendael ?

Natuurlijk hoop ik dat u mij kunt helpen in mijn zoektocht en kom ik zo iets meer in de juiste richting. Het lijkt mij heel bijzonder om wellicht wat stukken van de oom van mijn moeder (broer van mijn oma) in te studeren. Alvast heel hartelijk bedankt voor uw steun.

Met vriendelijke groet,

Annemieke de Bruijckere,
dochter van Eugenie de Bruijckere-Rondagh/Heijdendael (uit Maastricht)

Henri-Heijdendael.jpg

Email

Oproep

Bent u opzoek naar een persoon, familielid of kennis van vroeger m.b.t. de regio Heerlen? Dan kunt u uw oproep insturen. Wanneer u graag een oproep wilt plaatsen dan kan dit hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.