De bosatlas van de geschiedenis van Nederland

Als pendant van ‘De Bosatlas van Nederland’ (2007)* komt nu deze Bosatlas over de geschiedenis van Nederland uit.

De lezer/gebruiker krijgt in ruim 1500 kaarten en afbeeldingen een overzicht van vrijwel alle aspecten van de geschiedenis van Nederland en de (voormalige) overzeese rijksdelen, vanaf de prehistorie tot heden. Met aandacht voor onder meer hunebedden en terpen, de Romeinse overheersing, middeleeuwse kloosters en kastelen, de Opstand in de zestiende eeuw, de Gouden Eeuw, de koloniale geschiedenis, de wereldoorlogen, de Watersnoodramp van 1953 en de vredesoperaties.

De Bosatlas van de geschiedenis van Nederland, een ontdekkingsreis door de geschiedenis van ons land.

Het naslagwerk bevat:
– Monumentaal naslagwerk: 576 pagina’s met meer dan 1500 kaarten en afbeeldingen;
– Over hunebedden, terpen, het Romeinse Rijk, Karel de Grote, Vikingen, kloosters en kastelen, Beeldenstorm, ontdekkingsreizen, de Opstand, VOC, vestingsteden, Napoleon, Suriname, Eerste en Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië, watersnoodramp, vredesoperaties en nog honderden andere onderwerpen;
– Speciale aandacht voor cultureel erfgoed: ca. 1000 historische plekken in kaart gebracht;
– Met schitterende luchtfoto’s van Karel Tomeï.

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.