Zilver en antraciet

Zilver & Antraciet is een intrigerend en schokkend boek over twee jongens die tot elkaar worden veroordeeld tegen het decor van de voormalige Oostelijke Mijnstreek.
Vele jaren liet Emile Hollman (onder andere eindredacteur cultureel maandblad Zuiderlucht en columnist Limburgse Dagblad) het manuscript rijpen. In het najaar van 2011 zag zijn boek Zilver & Antraciet (Azulpress) het levenslicht. Een verhaal over een mijnwerkersgezin dat geschreven moest worden, omdat Hollman het als het ware in de schoot kreeg geworpen. “Oud mijnwerker Paul Arends vertelde me over zijn meedogenloze gave tegen wil en dank. Ik wist ik dat er een boek in zat, ik hoefde het alleen nog maar op te schrijven.”

Lees de recensie verder op zwartgoud.net

Tekst: Sandra Israel

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.