Amstenrade

Amstenrade : Een Adellijk Woonhuis In Zuid-Limburg

Aan de hand van rekeningen, brieven en ontwerpen in het huisarchief van kasteel Amstenrade en de archieven te Luik onderzocht de auteur de bouw- en bezitsgeschiedenis van zowel het eerste als het tweede kasteel Amstenrade. Anne Rose Orbons reconstrueerde de inrichting en decoratie van het interieur van dit Limburgse kasteel. Het interieur, met de goed behouden combinatie van neoclassicisme en Empirestijl, laat zien dat de grens tussen twee kunsthistorische stijlen niet altijd even scherp getrokken kan worden. Kasteel Amstenrade is om die reden uniek in Nederland. Het gaat om een interdisciplinaire publicatie waarbij niet alleen kasteel en bewoners maar ook de tuin- en parkaanleg worden belicht.

(Biblion recensie, Drs. C.J.M. Schulte-van Wersch)

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.