De verdwenen Limburgse mijnen

In dit negende deel van een serie documentaires in boekvorm, die terugblikken op het iets minder recente verleden, beschrijft de auteur op een populair-wetenschappelijke manier het ontstaan, de arbeidssituatie en de sluiting van de Limburgse kolenmijnen. De negen hoofdstukken zijn onderverdeeld in veel korte paragrafen over wetenswaardige onderwerpen. Het mooi uitgegeven boek is rijk geillustreerd met zwart-witfoto’s, heeft een beknopte literatuurlijst maar mist een register van personen en zaken. Voor oudere middelbare scholieren of voor wie belangstelling heeft voor de sociale en economische achtergronden van de mijnbouw vormt deze publicatie een goede eerste kennismaking met deze vroegere industrie. Gebonden uitgave in vierkant formaat.

Dr. J.C.M. van Stratum

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.