Kasteel Hoensbroek

Onlangs heeft de Heemkunde vereniging van Hoensbroek een prachtig vormgegeven boek van 208 pagina’s gepubliceerd. Het boek geeft een overzicht van hoe het kasteel in de loop der eeuwen is gegroeid tot het mooiste tussen Maas en Rijn. Onder andere wordt uitgebreid aandacht besteed aan de restauraties van het kasteel in de jaren na 1927 en aan wat zich in de loop der jaren rondom het kasteel heeft afgespeeld. Ook de heraldiek van het adellijk geslacht van Hoensbroeck is uitgebreid in full color beschreven.

Het boek is verkrijgbaar via:

– Penningmeester Hein Giesen, G.B. van Hövellplein 12 – 13 in Hoensbroek; tel.: 045-5218531
– The Read Shop Hoensbroek, Kouvenderstraat 45a, Hoensbroek
– Kantoorboekhandel Peter Wind, Akerstraat Noord 288, Hoensbroek

boek-kasteelhoensbroek

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.