Kerstkaart uit 1927 komt eindelijk aan!

In ons POPUP-museum werden wij bezocht door Henny en Jan Meijer. Zij hadden een kerstkaart gevonden, die in 1927(!) verstuurd was naar een bekende Heerlense familie. De kaart was echter nooit aangekomen.

kerstkaart-pieters-dortu
[Klik op de kaart voor een vergroting]

Zoektocht
Samen met de familie Meijer zijn we opzoek gegaan naar kinderen of naaste familie van de heer en mevrouw Pieters – Dortu. De familie had zoals bekend een herenmode zaak in Heerlen. De kaart was verstuurd uit Steele (Duitsland) op 22 – 12 1927. De kaart was gericht aan de Fam. Pieters – Dortu Geleenstraat te Heerlen. Met de kerstgroeten van Franziska.

Mevrouw Meijer verzamelt antieke en oude kerst-en nieuwjaarskaarten. Zij was in het bezit van de kerstkaart gekomen via een relatie uit Frankrijk. Na een kleine twee weken was de zoektocht naar de naaste familie leden van Pieters – Dortu opgelost. Afgelopen vrijdag werd familie Meijers gebeld door een bekende van Mevrouw Pieters. Deze gaf mij een telefoonnummer en dat was een gouden tip! Na jaren van zwerven in o.a. Duitsland en Frankrijk is de kerstkaart uiteindelijk goed en wel aangekomen.

Mevrouw Pieters is een kleindochter van Pieters – Dortu. Zij was aangenaam verrast. Ze vond het geweldig, dat het met medewerking van familie Mijer en Heerlen Vertelt, dit tot stand is gekomen. Wij – van Heerlen Vertelt – vinden het dan ook erg leuk dat wij samen met onze lezers, via het platform we deze dingen kunnen realiseren.

Ingezonden verhaal

Als lezer van HeerlenVertelt.nl zal het vaak voorkomen dat u gebeurtenissen, locaties of gebouwen herkent. Wanneer u graag zelf een verhaal hierover wilt schrijven en insturen kan dit natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.