Heerlen Vertelt en het onderwijs

Heerlen Vertelt werkt nauw samen met het BernardinusCollege in Heerlen. Geregeld schrijven leerlingen (in het verlengde van de geschiedenislessen) mee aan Heerlen Vertelt. De verhalen zijn te herkennen aan het blauwe “Schoolproject” label.

Geschiedenis, saai?
Geschiedenis, saai? Zeer zeker niet! Soms wel, maar als je wat verder kijkt dan de vaste thema’s uit de geschiedenisboeken kunnen er hele leuke en persoonlijke verhalen gevonden worden. Bekend zijn de verhalen van Columbus, De gouden Eeuw en Willem van Oranje. Maar ook in je eigen regio zijn er hele interessante verhalen te vinden.

Wist je bijvoorbeeld dat er in het centrum van Heerlen vroeger een zwembad lag? Of dat het niet veel gescheeld heeft dat de Royal Bioscoop gebombardeerd werd in de Tweede Wereld oorlog ? Dat er vroeger een tram door het centrum van Heerlen reed? Kortom er is nog veel te ontdekken over de geschiedenis in en om Heerlen.

Onderzoeksopdracht of profielwerkstuk
Je altijd afgevraagd wat er met je werkstuk gebeurd, nadat je er uren en uren aan hebt zitten werken? Vanaf komend schooljaar heb jij de kans om binnen het vak Geschiedenis jouw onderzoeksopdracht of profielwerkstukken te publiceren op Heerlen Vertelt! Uit de alle gemaakte opdrachten worden per schooljaar de meest complete, originele en interessante werkstukken gekozen.

Contact opnemen
Lijkt het je leuk om een regionaal geschiedkundig onderwerp te kiezen voor je profielwerkstuk of wil je ideeën voor je onderzoeksopdracht bespreken, dan kan dit binnen het Bernardinus College met je eigen (geschiedenis)docent of in het algemeen met Martin van der Weerden.

Wil je (als student of geschiedenisleraar van een andere scholengemeenschap) meer te weten komen over Heerlen Vertelt? Heb je vragen, suggesties of aanbevelingen? Mail ons dan via: maurice@heerlenvertelt.nl

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.