Boek: “60 jaar Bedrijventerrein Molenberg”

In opdracht van C’Mill hebben wij in samenwerking met Santekst een boek geschreven over de rijke geschiedenis van het voormalig Philipsterrein op de Molenberg in Heerlen.

boek-cmill1

Aan de hand van diverse interviewmiddagen voor (ex) werknemers van Philips en eerdere research in het stadsarchief hebben wij de inhoud van het boek bepaald. Het plan hierbij was om in blokken van 10 jaar terug te blikken op de tijd van Philips in Heerlen.

Begin 2012 was het eindelijk zover: het boek over het voormalig Philipsterrein kon worden afgerond! Alle content, foto’s en uren aan onderzoek was nu samengekomen tot een mooi en overzichtelijk boek. Als drukklaar exemplaar hebben uit eindelijk het boek opgeleverd. Auteurs van het boek zijn Sandra Israel, Frank van Opdorp en Maurice van Opdorp.

*Het boek is uitgebracht door ©-mill. Wilt u een fysiek exemplaar bestellen neem dan contact op met: info@cmill.com

Philips

meisjes-van-de-philips

Bron foto 2: Anita Hondong, Interviewmiddag bij C-mill
Bron foto 3: Artikel in het Limburgs Dagblad n.a.v. boekpresentatie op 25 juni 2013

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.