Stadswandeling voor kinderen ‘Het geheim van Heerlen’

Het geheim van Heerlen is een stadswandeling 2.0 voor jongeren in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Aan de hand van negen aanwijzingen verdeeld in Heerlen-centrum valt een geheim te ontdekken over de geschiedenis van de stad Heerlen.

Op deze negen locaties zijn QR-codes te scannen die een deel van het uiteindelijke verhaal weergeven. Wie alle 9 locaties bezoekt krijgt toegang tot het geheim. Het verhaal speelt zich af tijdens de tweede Wereld oorlog in Heerlen. De personages uit het verhaal zijn fictief, echter de meeste gebeurtenissen zijn gebaseerd op feiten.

20140523_174603

Met Het geheim van Heerlen heeft Heerlen Vertelt het doel voor ogen om d.m.v. cultuureducatie, regionale geschiedenis en omgevingskennis onder leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs en leerlingen uit brugklassen van het middelbaar onderwijs te stimuleren. Tevens is de ontdekkingstocht leuk om met het hele gezin te lopen.

Begin hier met ontdekken >

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.