Het Houwersdiploma van Huub Kusters

De uitreiking van mijn houwersdiploma

Met enige trots liep ik naar voren om mijn houwersdiploma in ontvangst te nemen, maar die vreugde was maar van korte duur toen ik zag dat mijn achternaam verkeerd op het diploma stond geschreven.

Mijnbouwkunde: Leerstof voor de houwersopleiding
Mijnbouwkunde: Leerstof voor de houwersopleiding

In het kader van “Het jaar van de Mijnen” vertelt Huub Kusters over diverse herinneringen die hij heeft aan de OVS (oude mijnwerkersopleiding).

Het uitreikingscomitee was dan ook ten zeerste in verlegenheid gebracht door deze fout, en ik kreeg dan ook veel verontschuldigingen en sorry’s over mij heen gestrooid. Met de eerlijke belofte dat ik binnen een week een nieuw diploma zou ontvangen werd ik toch proficiat gewenst. Na weken wachten en vragen naar mijn nieuw diploma gebeurde er niets.

Enkele mijnlampen van Huub Kusters
Enkele mijnlampen van Huub Kusters

Gelukkig heb ik het verkeerde diploma toen der tijd wel mee naar huis genomen en heb het nog steeds.Het is wel raar als je met goede punten bent geslaagd en dan ontvang je een diploma met een naam erop vermeld zoals jou naam niet geschreven wordt.

Het Houwersdiploma van Huub Kusters
Het Houwersdiploma van Huub Kusters

Ik weet dan ook niet of ik de enige ben die dit is overkomen, wat betreft een fout houwersdiploma ontvangen, zo ja, dan is het wel een uniek en zeldzaam diploma voor een niet bestaand persoon die ook nog eens mijnwerker was.

Gluck auf!

Ingezonden verhaal

Als lezer van HeerlenVertelt.nl zal het vaak voorkomen dat u gebeurtenissen, locaties of gebouwen herkent. Wanneer u graag zelf een verhaal hierover wilt schrijven en insturen kan dit natuurlijk!

2 gedachten over “De uitreiking van mijn houwersdiploma”

 1. Hoi Hub, dat was natuurlijk balen! Heb je al die moeite gedaan en gaat jouw diploma naar iemand anders…
  Gelukkig is het allemaal goed gekomen he? Ik neem dat de waardering voor de prestatie er niet minder om was.
  Zalig nieuwjaar en blijf gezond.
  Els en Ton Otten.

  1. Hallo Ton.
   Het is niet zo dat iemand anders mijn diploma heeft ontvangen,maar de vermelding van mijn achternaam op het diploma was niet correct.
   Daarbij kreeg ik in maart mijn diploma,en in augustus werd ik 21 jaar in datzelfde jaar.Ik was dan wel houwer,maar kreeg pas 6 maanden later mijn houwersloon, toen ik 21 jaar werd,terwijl ik wel het werk deed alszijnde houwer en werkzaam was in een lage pijler.
   Ja leuker konden ze het niet maken.
   Huub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.