De leerlingen van de zesde klas van de Michaelschool gelegen op het Eikske brachten een bezoekje aan de mijn ON II. Links op de foto meester Goes leraar van de OVS. De foto is gemaakt aan de voet van de Schacht.

Sportdag van de OVS’ers van de Oranje Nassau mijnen

Een keer per jaar was er een gezamenlijk treffen van de OVS’ers die werkzaam waren op een van de oranje Nassau mijnen. Deze sportdag werd gehouden op de oranje Nassau mijn 1 in Heerlen, die in het bezit waren van sportvelden.

Sportdag met de OVS'ers
Sportdag met de OVS’ers

In het kader van “Het jaar van de Mijnen” vertelt Huub Kusters over diverse herinneringen die hij heeft aan de OVS (oude mijnwerkersopleiding).

Hier werden dan ook de krachten gemeten door de groepen die hun mijn vertegenwoordigden en met het goud naar huis mochten gaan. Aangemoedigd door de achterban liep men wel eens een kneuzing op, maar het motto was dan gewoon door gaan.

Door de belangen en het prestige gevoel was het wel belangrijk om te winnen,maar maatschappelijk gezien waren wij allen samen een groep,wij waren allemaal OVS’ers. Op de foto is duidelijk het enthousiasme te zien van de achterban van OVS’ers.

Ingezonden verhaal

Als lezer van HeerlenVertelt.nl zal het vaak voorkomen dat u gebeurtenissen, locaties of gebouwen herkent. Wanneer u graag zelf een verhaal hierover wilt schrijven en insturen kan dit natuurlijk!

One thought to “Sportdag van de OVS’ers van de Oranje Nassau mijnen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.