[IN]Beeld: Carnavalsoptocht Heerlen 1968

Het carnavalsseizoen is met het vieren van de ’11e van de 11e’ weer geopend. Leuk is het dan ook dat Heerlen Vertelt juist deze maand unieke (bewegende!) beelden ontving: namelijk van de carnavalsoptocht in Heerlen in 1968!

De locatie die je in de video (met passende muziek) kunt zien is bij de kapel van het Bernardinuscollege. De beelden zijn van Cees Berkelaar (1916-1974), een amateurfilmer uit Vinkeveen. Hij begon in de jaren vijftig met filmen en deed dat veel in en rond Vinkeveen. Echter ook geregeld ver daarbuiten, zoals in Zuid-Limburg. Aan hem hebben we dus ook de unieke beelden van de carnalsoptocht in Heerlen te danken!

Restauratie mede mogelijk gemaakt door Centrum voor Regionale Geschiedenis Rijckheyt. Je vindt meer van het werk van Cees Berkelaar via: https://www.facebook.com/CeesBerkelaarFilms 

 

One thought to “[IN]Beeld: Carnavalsoptocht Heerlen 1968”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.