Persbericht: Heerlen Vertelt gaat verder als stichting

Heerlen vertelt verder

Heerlen Vertelt gaat verder als stichting. Dat is eind 2015 in Heerlen vastgelegd. Het online platform met verhalen over de geschiedenis van Heerlen, nu ruim vijf jaar oud, kan op deze manier door vrienden van initiatiefnemer Maurice van Opdorp voortgezet worden.

heerlen-vertelt-persbericht

Tot voor kort maakte Heerlen Vertelt als vrijwillig initiatief deel uit van het communicatiebedrijf Made in Melon van Maurice van Opdorp en Pim Odekerken, dat onlangs ophield te bestaan. Na het overlijden van Maurice in mei 2015 is er door de groep die jarenlang samen met Maurice bij het initiatief betrokken was, zorgvuldig bekeken in welke vorm Heerlen Vertelt voortgezet kon worden. Het was de wens van Maurice om het platform, dat vele honderden originele verhalen bevat, indien mogelijk voort te zetten en verder te laten groeien. De groep achter Heerlen Vertelt, zowel vrienden als familie van Maurice, denkt met de oprichting van een stichting de gedachte achter Heerlen Vertelt beter te kunnen beschermen en bovendien te waarborgen voor de toekomst. Zo is besloten dat er nooit een winstoogmerk nagestreefd zal worden en blijven de verhalen altijd voor iedereen gratis toegankelijk. Dit volledig in de geest van Maurice.

Stichting Heerlen Vertelt roept iedereen op om de verhalen waarmee de website zo geliefd is geworden, vooral te blijven schrijven. Ook zijn er plannen om in het voorjaar van 2016 weer één of meerdere activiteiten in Heerlen te organiseren, waaraan iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Heerlen kan deelnemen. In afgelopen jaren werden onder andere een standswandeling, een toespraak en rondleiding in de voormalige Royal Bioscoop en een pop-up museum gerealiseerd. Omdat de stichting geen commercieel belang heeft, is Heerlen Vertelt nu afhankelijk van sponsoren.

Klik hier voor meer informatie over de Stichting Heerlen Vertelt en de bestuursleden.

One thought to “Persbericht: Heerlen Vertelt gaat verder als stichting”

  1. Beste redactie, dit is een prima besluit zodat de geschiedenis van Heerlen in het bijzonder en van heel Limburg van en door de mensen zelf vertelt en geschreven wordt.
    Ik wens jullie dan ook veel succes voor de toekomst, waarbij ik mijn bescheiden bijdrage in de vorm van verhalen van en over vroeger zal blijven geven.
    Ga zo door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.