[In]Beeld: Op stap met de vrouwelijke politie

Op 14 oktober 1953 gingen in Nederland de eerste geüniformeerde politievrouwen van Nederland de straat op. En waar precies? Juist, in Heerlen. In de jaren daarna volgden Rotterdam (1955), Nijmegen, Den Haag en Hengelo (allemaal in 1956). Heerlen Vertelt vertoont graag de volgende video van het Polygoonjournaal, die dit treffend in beeld brengt.

Bekijk de video hier:


Dat de eerste vrouwelijke, geüniformeerde politieagenten uitgerekend in Heerlen werden geïnstalleerd en niet in een van de grote steden, was geen toeval. Het behoorde tot een van de ideeën van de Heerlense hoofdinspecteur en plaatsvervangend korpschef mr. Prick (1916 – 1983).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.