Naar de kleuterschool in de flat

Ik zat op de kleuterschool die gevestigd was in het flatgebouw van de Peter Schunckstraat, de flat waar ik ook in woonde toen ik 4 jaar werd op 30 augustus 1971.

  • Door Yvonne Brosius

De school zat in twee appartementen. De indeling van het appartement als kleuterschool was als volgt: Je kwam de hal binnen en links van je was er een keuken van vier bij vier meter. Hier was een keukenblok en de ‘knutsel- en verfhoek’. Daarnaast was er een toilet voor de juf. Daarnaast kreeg je normaal gesproken de badkamer, een grote slaapkamer en een kleine slaapkamer. Deze kwamen allen op de gang uit. Op de badkamer waren drie kleine kindertoiletten ingebouwd met een wastafel. De grote slaapkamer was als kapstok ingericht en opslagruimte. En de kleine kamer was de poppenhoek. In de grote huiskamer stonden tafels in een lange rij om eten en werkjes te maken. De andere grote slaapkamer werd gebruikt als gymzaal.

Niemand van de kinderen mocht overigens op het balkon komen, maar de juffen gebruikten het om van de ene klas naar de andere klas te gaan. Natuurlijk gingen we ook naar buiten, naar de speeltuin achterom.

Ik heb hier anderhalf jaar gezeten, toen werd de school gesloten en heb ik nog een halfjaar op de kleuterschool van de basisschool Kompas gezeten. Toen het nieuwe schooljaar begon, was de kleuterschool ‘t Rakkertje’ tegenover de basisschool de “Kompas” gereed, maar ik begon toen al op de basisschool in de eerste klas.

Ingezonden verhaal

Als lezer van HeerlenVertelt.nl zal het vaak voorkomen dat u gebeurtenissen, locaties of gebouwen herkent. Wanneer u graag zelf een verhaal hierover wilt schrijven en insturen kan dit natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.