[IN]Beeld: pamflet bevrijding Heerlen

Het is 17 september exact 75 jaar geleden dat Heerlen bevrijd werd. Hoe bijzonder is het om juist vandaag het pamflet te kunnen delen dat ons recent werd toegestuurd.

‘Ik ben in 1957 weggegaan uit Heerlen’, vertelt Henca, ‘maar ben nog steeds geïnteresseerd. Dit vond ik in het foto album van mijn moeder. Succes met alles!’

Henca van Hees- de Bonta is afkomstig uit Meezenbroek, maar nu woonachtig in Utrecht

Ingezonden verhaal

Als lezer van HeerlenVertelt.nl zal het vaak voorkomen dat u gebeurtenissen, locaties of gebouwen herkent. Wanneer u graag zelf een verhaal hierover wilt schrijven en insturen kan dit natuurlijk!

One thought to “[IN]Beeld: pamflet bevrijding Heerlen”

  1. Hoi,

    Is het bekend wie het pamflet heeft gemaakt? Mijn vader, Frans Geelen, zat in die tijd op de Nationale Schilderschool in Utrecht. Hij woonde op de Caumerbeeklaan 1. Ik kan me herinneren dat we panelen hadden staan met werkstukken van hem uit die tijd. Het lijkt er erg op. Het is echt een klus en vereist vakmanschap om zo iets te maken. Het moet dus iemand zijn geweest die dat geleerd heeft. Bovendien zal het wel een Limburger zijn geweest. Het zou me daarom niets verbazen als hij het zou hebben gemaakt. Ik ben benieuwd of er iets van bekend is.

    Lieve groeten
    Francois Geelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.