[IN]Beeld: prestigieuze pauselijke onderscheiding voor koorlid in Schandelen

Wat is er te zien op bovenstaande foto? Het betreft de prestigieuze pauselijke onderscheiding (de pro Ecclesia et Pontifice) die de opa van Marianne Leenders-van Wersch in 1975 ontving. Dat was ter gelegenheid van haar opa’s 50-jarig jubileum bij het kerkkoor van Schandelen.

De naam van haar opa? Frans van Wersch. ‘Vele jaren zong hij met heel veel verve in het koor’, weet Marianne. Maar ook over de foto beneden weet zij wat te vertellen. ‘Dat is het kerkkoor van het eerste uur, onder leiding van Moreau. Ik weet een en ander omdat ik mijn vader geholpen heb toen hij zijn boek schreef. De foto kwam ik tegen bij zijn nalatenschap, hij heette Jacques van Wersch.’


Marianne’s vader werd geboren in Schandelen op 19 augustus 1934 en overleed op 30 januari 2021 in Heerlen. Haar opa (zie boven) stierf op 6 juni 1980, kort voor zijn 50-jarig huwelijksfeest . Hij was getrouwd met Helena (Leentje) Pelzer.

One thought to “[IN]Beeld: prestigieuze pauselijke onderscheiding voor koorlid in Schandelen”

  1. Mijn grootvader pieter Mathijs Erkens was actief bij de kerk van Schandelen. Misschien is zijn naam ooit gevallen? Hij woonde in de Willemstraat en was directeur vd steenfabriek Beckers Kooten. Ik wil graag achterhalen wat mijn grootvader bij de kerk heeft gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.