Marie-Louise Bemelmans-Videc

Ik ben op zoek naar broers, zussen en kinderen van Marie-Louise Bemelmans-Videc. Zij was de eerste vrouwelijke hoogleraar bestuurskunde in Nederland en lid van de Eerste Kamer. Als meisje van dertien speelde zij de vrouwelijke hoofdrol in de film Het Mes van Fons Rademakers. Reden voor mijn zoektocht is dat ik een jaarboek/dagkalender maak over bijzondere Parkstadvrouwen. 366 korte biografieën, elk dag van het jaar een. Vervolgens wil ik van een aantal vrouwen langere biografieën schrijven en die bundelen in een boek. Marie-Louise Bemelmans-Videc is een van hen.

Hopelijk kunt u mij op het goede spoor zetten.
Alvast bedankt.
drs. Marcel J.M. Put, historicus

Scherm­afbeelding-2023-03-03-om-20.14.10.png

Email

Oproep

Bent u opzoek naar een persoon, familielid of kennis van vroeger m.b.t. de regio Heerlen? Dan kunt u uw oproep insturen. Wanneer u graag een oproep wilt plaatsen dan kan dit hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.