Wat gebeurde er met The Snakes?

Heeft u ook in een bandje gespeeld en ervan gedroomd een popidool te worden? Voor de mannen van de Heerlense band The Snakes leek dat eind jaren zestig een reële mogelijkheid. Op 20 februari 1965 had dit ‘jeugdorkest’, zoals de krant hen noemde, zijn eerste optreden. Hun ster rees snel en nog geen anderhalf jaar later waren ze het voorprogramma voor toenmalig Nederlands bekendste en eerste echte beatband Golden Earrings (later The Golden Earring). De weg naar pop-roem leek open te liggen voor The Snakes. Het mocht echter niet zo zijn. Na een naamwijziging in 1968 verdween de groep compleet van de radar.
Wat was er gebeurd?

Delen van de puzzel heb ik, maar ik ben op zoek naar meer informatie over de Heerlense The Snakes (later Fort St. Louis), zodat ik een volwaardig artikel over deze band kan schrijven.

Was u lid van de band, van hun fanclub, heeft u hen zien optreden (bijv. als voorprogramma van Q65 in Valkenburg), heeft u foto’s en ga zo maar door? Deel het alstublieft met mij, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat ook dit stukje Heerlense geschiedenis niet verloren gaat.
Alvast bedankt!

Lees hier alvast de kalenderbijdrage van deze week over de groep die misschien wel de Limburgse Beatles hadden kunnen worden.
https://www.ouweleem.nl/news/wat-gebeurde-er-met-the-snakes

230220-The-Snakes-1965.jpg

Email

Oproep

Bent u opzoek naar een persoon, familielid of kennis van vroeger m.b.t. de regio Heerlen? Dan kunt u uw oproep insturen. Wanneer u graag een oproep wilt plaatsen dan kan dit hier.

One thought to “Wat gebeurde er met The Snakes?”

  1. Paarse sokken werden gedragen als uiting dat je snakesfan was.optreden in het streeperkruis.Free Fideler,bassist en later wijkgenoot zong meestal runaway van Del shanon.Hij ging dan helemaal uit zijn dak.Gerrie Groenenwegen deed de zang.Hij had een Puch.Ze speelden meestal in patronaten.HKB,Juphuis etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.