Canon van Limburg

In deze populair-wetenschappelijke geschiedenis belichten 22 auteurs onder leiding van een hoofdredacteur 52 onderwerpen of vensters die karakteristiek worden geacht voor de geschiedenis van de provincie Limburg.

De vlot geschreven bijdragen zijn verdeeld over tien chronologische tijdvakken van de Nederlandse geschiedenis die telkens worden voorafgegaan door een korte algemene inleiding. Ieder onderwerp in deze fraaie publicatie telt drie bladzijden en heeft naast relevant beeldmateriaal in kleur en zwart-wit een beperkte literatuuropgave. Het boek bevat een verantwoording van niet-museale illustraties, een tijdlijn en een lijst van de auteurs, maar registers van personen, zaken en plaatsen evenals een notenapparaat ontbreken. De uitgave volgt nationale, provinciale en lokale voorbeelden op dit terrein en is vooral bestemd voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Toch zullen ook historisch geïnteresseerde lezers uit andere leeftijdsgroepen hierin veel van hun gading vinden.

(NBD|Biblion recensie, Dr. J.C.M. van Stratum)

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.