Het glazen album van Limburg

Het boek toont een representatieve selectie uit de collectie van Het Limburgs Museum van ± 3.600 glasnegatieven uit de jaren 30.
“‘Hoensbroek – De weg terug’ noteerde de archivaris van De Spaarnestad op het envelopje waarin hij het glasnegatief met deze opname opborg. Hij vermeldde ook de datum waarop de foto werd gemaakt: 11 januari 1935. Het Limburgs Museum heeft een collectie van ongeveer 3.600 glasnegatieven uit de jaren dertig. Ze zijn afkomstig uit het archief van De Spaarnestad, uitgever van bladen als de Panorama, Katholieke Illustratie en Libelle. De foto’s brengen een Limburg in beeld dat verdwenen is. Een Limburg dat ontroert en verbaast.

Het boek Het glazen album van Limburg toont een representatieve selectie uit deze omvangrijke verzameling. Bij twintig foto’s tekende museummedewerker Sef Derkx de herinneringen op van lezers en lezeressen van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad.

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.