Foto: Ramon van Opdorp

Terugblik POPUP-museum

In de maanden september/oktober 2014 beheerde Heerlen Vertelt in het pand aan de Oranje Nassaustraat 25 een POPUP-museum. Samen met de (her)opening van de Oranje Nassaustraat op 20 september 2014 gingen onze deuren open.

Foto: Marten Numan
Foto: Marten Numan

Interactieve expositie
Sinds 2009 verzamelt en publiceert het platform Heerlen Vertelt persoonlijke verhalen over historisch Heerlen. Met het POPUP-museum verbonden wij diverse leeftijdsgroepen aan elkaar om op deze manier het verhaal van Heerlen vast te leggen.

Naast een overzicht van diverse historische gebeurtenissen en locaties in de periode 1900 tot nu gaven wij bezoekers ook de gelegenheid om zelf mee te schrijven. Wat zijn herinneringen aan bijvoorbeeld ijssalon La Veneziana, het Toetergebouw of de Expressobar bij de ‘oude’ Hema? Ook uitgaansgelegenheden als Femina en Shangri La, kwamen aan bod.

Boek
Deze herinneringen, wensen en meningen, aangevuld met foto’s en interviews met o.a. Frans Timmermans en Peter Schunck, zullen uiteindelijk gebundeld worden in het boek “Heerlen Vertelt: Verhalen van de stad” (verwacht eerste kwartaal 2015).

Foto: Ramon van Opdorp
Foto: Ramon van Opdorp
Foto: Ramon van Opdorp
Foto: Ramon van Opdorp
Foto: Ramon van Opdorp
Foto: Ramon van Opdorp
Foto: Ramon van Opdorp
Foto: Ramon van Opdorp
Foto: Ramon van Opdorp
Foto: Ramon van Opdorp
Foto: Ramon van Opdorp
Foto: Ramon van Opdorp
Foto: Marten Numan
Foto: Marten Numan
Foto: Marten Numan
Foto: Marten Numan
Foto: Marten Numan
Foto: Marten Numan

Terugblik
We kijken terug op een zeer geslaagde tijdelijke Heerlen Vertelt expositie waarmee we een mooie groep mensen mee hebben kunnen bereiken. We ontvingen veel leuke bijdrages en reacties. Bijzonder was het om samen met bezoekers de familie van een in 1927(!) verstuurde kerstkaart alsnog te kunnen bezorgen. Ook de lezing over bioscoop Royal, die in het kader van het POPUP-museum werd gegeven door Ivo Senden, was wat ons betreft een succes. We zijn blij dat we met het POPUP-museum een nieuwe positieve impuls aan Heerlen Vertelt hebben kunnen geven.

In het bijzonder bedanken we Gemeente Heerlen, Stichting Streetwise, Salon BonBon, Sander Bosch, Ivo Senden, Ramon van Opdorp, Marten Numan, Leon van Dorp en alle bezoekers voor de realisatie afgelopen 1,5 maand.

Foto: Marten Numan
Foto: Marten Numan
Foto: Marten Numan
Foto: Marten Numan
Foto: Marten Numan
Foto: Marten Numan

merged_document_4-1

Maurice van Opdorp

Maurice was oprichter en hoofdredacteur van de website Heerlenvertelt.nl. Als Heerlenaar schreef Maurice regelmatig ook zelf mee aan de verhalen van Heerlen Vertelt. Op 10 mei 2015 is Maurice overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.