Verhalen Kinderboekenweek 2011

Vertelt u nog wel eens verhalen over vroeger wanneer uw kinderen of kleinkinderen op bezoek zijn?

Al een lange tijd vragen wij onze bezoekers verhalen in te sturen. Inmiddels na bijna 1,5 jaar tijd hebben wij al meer dan 140 verhalen (op het moment van schrijven) kunnen vastleggen op Heerlen Vertelt. Het vastleggen (en soms wat aandikken) van verhalen begint bij het kunnen en willen schrijven. Je herinneringen vast leggen op papier. Met spelcomputers, I-pads en T.V. is er anno 2011 bij de jongere generatie minder plaats om verhalen te vertellen of verhalen te bedenken en op te schrijven.

Project ter bevordering van fantasie en schrijven
De Kinderboekenweek van afgelopen maand (5 t/m 15 oktober) leek ons dan ook een prima moment om een nieuwe generatie verhalenschrijvers een podium te geven. Samen met Basisschool Schaesberg hebben wij van Heerlen Vertelt een project opgezet om kinderen (weer) meer aan het schrijven te krijgen.

De verhalen
Klassikaal gingen leerlingen van groep 7 & 8 aan de slag met het onderwerp “Heerlen” in combinatie met het het thema van de Kinderboekenweek 2011 “Superhelden en dapper durven zijn”. Niet specifiek gelinkt aan de geschiedenis van Heerlen zijn het  fantasierijke verhalen geworden. Uit alle geschreven verhalen is een selectie gemaakt. Dat belooft veel goeds voor Heerlen Vertelt over een jaar of 45!

Geheim maar ook geen geheim – Jill  (groep 8 )
Liza (groep 8 )
Mega Toby in Heerlen – Sander (groep 8 )
De drie Helden – Ryan, Sydney en Tj. (groep 7)
Superheld van Heerlen – Liam, Finn, Tren (groep 7)
Wonderteam – Hannah, Veerle, Demi, Zoë, Kylana (groep 7)
The Animals als redder in H5 – Ninón, Lise, Anisha, Melora (groep 7)

Ryan, Sydney en Tj.

Groep 7

Ingezonden verhaal

Als lezer van HeerlenVertelt.nl zal het vaak voorkomen dat u gebeurtenissen, locaties of gebouwen herkent. Wanneer u graag zelf een verhaal hierover wilt schrijven en insturen kan dit natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.