[In]Beeld: De terugkeer van de koningin

Zo nu en dan vind je op Heerlen Vertelt ook unieke video’s uit het verleden van de stad. De video van deze keer gaat over de terugkeer van Koningin Wilhelmina in Nederland na de Tweede Wereldoorlog (1945). In het fragment bezoekt zij in Heerlen de naar haar genoemde mijn en praat met mijnwerkers.
‘Ook Heerlen is uitgelopen om de koningin te begroeten!’, hoor je de polygoon-stem in het korte fragment vertellen. ‘Haar bezoek aan de oudste der staasmijnen, de naar haar genoemde Wilhelmina. En zo zwart kunnen de glunderende koppen van de mijnwerkers niet zijn, over de blijdschap dat ze in hun midden is, staat er duidelijk op te lezen.’

Voor meer video’s van Heerlen Vertelt, kijk op ons Youtube-kanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.