Luister terug: Harddrugs in Heerlen op NPO Radio 1

Onlangs zond het historische radioprogramma van de VPRO (OVT) een uitgebreide en interessante documentaire uit! Heerlen Vertelt hielp mee bij de totstandkoming van de docu en leverde eerder diverse sprekers voor het programma op NPO Radio 1. Het is vanaf nu online terug te luisteren.

Ooit, in de hoogtijdagen van de mijnbouw, was Heerlen een trotse welvarende stad. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was dat helemaal omgeslagen en was ‘Heerlen’ synoniem voor ‘harddrugs’ geworden. Hoe kwam dat? Door de mijnsluiting? Of hadden de Amerikanen van de NAVO-basis ermee te maken, die dit jaar precies 50 jaar geleden, in het nabijgelegen Brunssum, werd geopend?

Danielle Emans en Geert van de Wetering onderzochten het. En maakten voor het Spoor Terug een documentaire over de slikkende danwel snuivende soldaten.

Klik hier om het te beluisteren.

Overigens, binnenkort kun je op Heerlen Vertelt ook diverse verhalen verwachten over Heerlen in de periode na de mijnsluiting en de ‘snelle neergang’ (zoals velen het noemden) van de stad Heerlen en de Mijnstreek in het algemeen.

One thought to “Luister terug: Harddrugs in Heerlen op NPO Radio 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.