De vondst vertelt: ’75 jaar bevrijding Heerlen’

In Heerlen en de regio wordt dit jaar extra aandacht besteed aan de bevrijding van Limburg die in september 2019, 75 jaar geleden plaatsvond. Samen met De Vondst (het centrum voor archeologie in Limburg) en Historisch Goud (het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen) organiseren we een tentoonstelling waarin de grote en kleine verhalen van Heerlenaren tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn terug te vinden.

We roepen iedereen op om in hun eigen geschiedenis te duiken, voorwerpen en verhalen aan te dragen!

Het mag een sigarendoosje zijn waarin ‘de bonnen’ werden bewaard, een bevrijdingskrantje of juist een brief van geliefden aan elkaar. Alles kan! Wat deze objecten gemeen hebben is dat ze een persoonlijk en uniek verhaal vertellen die ons samen een inkijk geven in de oorlogstijd voor Heerlenaren.

Heb jij iets gevonden? Maak een foto, schrijf er je herinnering bij en plaats het meteen op Heerlen Vertelt. Let op: er kan een kleine vertraging zitten in het zichtbaar worden van jouw inzending.

Vul alstublieft de verplichte velden in.
Selecteer uw afbeelding (en) om te uploaden.
Nog een afbeelding toevoegen

Klik hier voor de voorwaarden.

Als u hulp nodig heeft bij het schrijven van uw verhaal of fotograferen van uw vondst, kunt u contact opnemen met info@heerlenvertelt.nl. Ook kunnen wij u telefonisch interviewen en het verhaal uitwerken voor publicatie.

De foto’s en bijhorende verhalen worden hieronder gepubliceerd. Een aantal van deze objecten worden uiteindelijk verwerkt in een tentoonstelling die te zien is in de Vondst vanaf 17 september!
Daarover lees je later meer.


Reeds ingezonden verhalen

Granaatscherf van het brandende dak
Patroon- en naaischriftjes Rijksvoogdijkinderen Kasteel Hoensbroek
Hospikhelm van een veteraan
Vlag voor de komst van ‘de Tommies’
Het laatste nummer